ServeisSocials
Trias demana la col·laboració de les entitats socials per elaborar els futurs pressupostos

Publicat el 18/07/2011 a les 20:20 h. - Redacció bcn.cat -

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s'ha reunit per primer cop amb la Taula d'Entitats del Tercer Sector, una organització que aglutina prop de 4.000 entitats socials sense ànim de lucre de Catalunya. A la trobada, Trias ha expressat el "compromís de col·laboració" del nou govern amb les entitats per sortir de la crisi i ha demanat a la Taula que marqui les seves prioritats de cara a l'elaboració dels futurs pressupostos municipals.

Dues setmanes després de ser nomenat alcalde de Barcelona, Xavier Trias s'ha reunit per primer cop amb la Taula d'Entitats del Tercer Sector, a qui ha demanat col·laboració per elaborar els futurs pressupostos municipals. "Els hi oferim que col·laborin i marquin les seves prioritats", ha afirmat.

En aquesta primera trobada, l'alcalde ha expressat el "compromís" del nou equip de govern de treballar conjuntament amb les entitats per sortir de la crisi "econòmica i també social" i ha remarcat la importància d'aquestes organitzacions, que ajuden a les persones més colpejades per la situació econòmica i que arriben on l'Administració a vegades no pot.

Segons l'alcalde, l'Ajuntament vol enfortir la seva relació amb les entitats i aconseguir que les seves demandes tinguin resposta en l'àmbit de la política social a la ciutat. "Tenim un gran interlocutor", ha assegurat Trias, "i en aquest sentit, oferirem un compromís de discussió de temes que marquin les nostres prioritats, la lluita contra la pobresa i, sobretot, la lluita contra la crisi".

Impuls a l'Acord Ciutadà

La Taula d'Entitats aglutina prop de 4.000 entitats socials sense ànim de lucre i treballa des de fa vuit anys per donar veu pròpia al teixit associatiu català i incrementar la qualitat de les polítiques socials.

La seva presidenta, Àngels Guiteras, ha demanat l'alcalde que reforci el Tercer Sector i ha celebrat que aquesta reunió s'hagi fet només dues setmanes després de la constitució del nou govern, ja que "demostra una prioritat cap al Tercer Sector".

A la trobada, Guitera ha posat com a nou repte el desplegament de l'Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva, subscrit per l'Ajuntament i més de 400 entitats que treballen en xarxa per evitar la exclusió socials dels col·lectius més vulnerables i ha ofert el suport de les entitats socials per lluitar contra la pobresa a la ciutat.

Així, la presidenta també ha demanat que la Taula d'Entitats formi part del Consell de Treball, Econòmic i Social de Barcelona.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Reunió Taula Tercer Sector'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari