ServeisSocials
Més de dues mil sis-centes entitats treballen en l'àmbit social a Barcelona

Publicat el 07/06/2010 a les 19:26 h. - Redacció bcn.cat -

Barcelona compta amb més de dues mil sis-centes entitats socials que donen servei a sis-centes mil persones i representen gairebé l'1% del PIB català.

Així es desprèn de l'Anuari del tercer sector social de la ciutat de Barcelona el 2009, una radiografia de les organitzacions d'àmbit social que s'ha presentat aquest dilluns.

Aquest sector està format per associacions, fundacions, entitats religioses, empreses d'inserció i cooperatives d'iniciativa social que treballen sense ànim de lucre per a persones grans —14%—, immigrades —11%—, amb discapacitat —21%—, infants i joves —15%— i quart món —9%—.

L'estudi posa també en relleu que es tracta d'un sector emergent que ha tingut un creixement sostingut al llarg dels darrers vint anys ja que prop de la meitat de les entitats de la ciutat s'han creat en els últims quinze anys.

En aquestes organitzacions, que donen servei a 600.000 barcelonins, hi treballen més de 35.000 persones contractades i més de 90.000 voluntaris.

Barcelona ha doblat els recursos al tercer sector social

Des que es va posar en marxa el Pla municipal per a la inclusió social el 2005, l'Ajuntament ha doblat el seu suport econòmic a aquestes entitats, i ha passat dels més de 2.700.000 euros als actuals 6.387.000 euros.

A més, el consistori manté el conveni de col·laboració amb la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya sobre la base de la qual l'Ajuntament atorgarà enguany 54.000 euros.

Segons l'estudi, més del 80% de les entitats socials barcelonines creuen que el treball conjunt amb altres entitats millora el seu impacte social i el 90% mantenen relacions entre si de manera habitual per treballar temes d'interès comú.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari