ServeisSocials
Campanya de voluntariat

Publicat el 03/12/2012

Suma't a les ONG socials. Tu ets l'amic invisible de Barcelona.

La Taula del Tercer Sector, l'Ajuntament de Barcelona i la FCVS fem una crida per fomentar el voluntariat amb la campanya Suma't a les ONG socials. Tu ets l'amic invisible de Barcelona.

La campanya posa en marxa diferents activitats i propostes durant les setmanes de Nadal. L'objectiu és potenciar la solidaritat i fomentar el voluntariat i la participació activa de la ciutadania, amb la voluntat que aquest sentiment i actitud tingui continuïtat durant tot l'any.

La campanya de voluntariat s'emmarca dins la campanya de nadal de l'Ajuntament: Bon Nadal, un Nadal per compartir. Es vol aprofitar el Nadal com una oportunitat per fer créixer el compromís actiu de la ciutadania en la construcció d'una ciutat més inclusiva, per mitja del suport a les ONG socials de la ciutat a través de 3 activitats o propostes:

1.- Campanya de Voluntariat:

La canalització del compromís ciutadà es farà mitjançant les entitats socials de la ciutat, que treballen amb persones voluntàries, i que són les que coneixen el tema i que poden ubicar a moltes de les persones que vulguin col·laborar en l'activitat solidària adient. Es promou la incorporació de noves persones voluntàries a les entitats socials per tal de donar suport a activitats que s'organitzin durant els dies de Nadal, tot garantint la possibilitat d'establir posteriorment col·laboracions a llarg termini.

Consulta la borsa de voluntariat al web: http://borsa.voluntaris.cat/nadal2012/ Truca al telèfon 93 320 35 46 per informar-te de com fer-te voluntari.

2.- Fira Solidària:

Fira de productes on les entitats que treballen en la inserció sociolaboral puguin exposar i vendre els productes que elaboren. A la vegada, es vol que la Fira sigui també un espai de difusió i sensibilització ciutadana a l´entorn de l'activitat d´aquestes entitats en la inserció social i laboral de persones i col·lectius amb dificultats d´inserció o en situacions d´exclusió social.

  • On: Jardinets de Salvador Espriu (Jardinets de Gràcia)
  • Quan: Del 15/12/2012 al 23/12/2012
  • Horaris: Tots els dies d'11:00 h a 21:00 h

Més informació a la web de la campanya de Nadal Solidari de la Ciutat

3.- Galet solidari:

Durant el Nadal s'organitzaran diverses accions per recaptar diners i destinar-los a les entitats socials que desenvolupin activitats orientades a la gent gran i en l'àmbit de l'alimentació que es vehicularan a través de la FCVS.

El producte que es posarà a la venda serà una polsera amb el símbol del galet (el "galet solidari"), que es vendrà a 2 euros a través dels principals diaris, de la Fundació Barcelona Comerç a través de les botigues dels seus eixos comercials, a les oficines de Turisme Barcelona i als Mercats a través de les parades que hi vulguin participar. 
Els diners recaptats de la venda d'aquestes polseres aniran destinats a les entitats següents:

  • Centre d'Acollida Assís
  • Avismón
  • L'hora de Déu
  • Fundació Gresol
  • Amics de la Gent Gran
  • Obra Social Cor de Maria

Més informació a la web de la campanya de Nadal Solidari de la Ciutat

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari