ServeisSocials
Barcelona obrirà dos centres d'allotjament per a famílies en situació d'urgència social

Publicat el 01/08/2012 a les 17:29 h. - Meritxell Doncel -

Tots dos centres sumen una oferta de 66 apartaments familiars. A més, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, també ha anunciat que proposarà la cessió de la gestió als ajuntaments d'alguns habitatges buits de les entitats bancàries per a ús social.

La pèrdua de l'habitatge per part d'algunes famílies que no poden pagar-ne el lloguer o la hipoteca és un problema creixent, davant el qual el Govern municipal ha intentat respondre, des de l'inici de l'actual mandat, amb mesures com la intervenció directa del consistori en els processos de desnonament o l'augment de les partides d'ajuts per a famílies en situacions d'emergència.

De fet, abans d'acabar aquest any 2012 Barcelona disposarà de dos centres d'allotjament temporal per a famílies en situació d'urgència social, queen total sumen 66 apartaments familiars, ubicats als terrenys de l'antiga caserna de Navas de Tolosa i a al carrer de Londres amb Villarroel.

"Estem en una crisi que afecta de manera greu les famílies i que cada cop fa més necessària la intervenció dels poders públics. Des que sóc alcalde m'he proposat treballar per les famílies més vulnerables", ha explicat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha afegit que "no hi ha res pitjor per a una família que no tenir un lloc on viure".

De fet, els Serveis Socials de Barcelona han intervingut ja en 225 desnonaments des de l'inici de l'any.

A aquests dos centres se sumarà, a més, el nou centre d'urgències i emergències socials ( Obrir document PDF CUESB), que el 2013 tindrà una nova ubicació al carrer de la Llacuna 25, que permetrà l'ampliació dels serveis que es presten. Disposarà de llits per a estades puntuals de persones o famílies en situació d'emergència social, espais adaptats per a infants i places previstes per a l'operació fred.

L'alcalde ha recordat que en el plenari municipal del mes de juny es va presentar una mesura de govern per fer front als desnonaments a la ciutat de Barcelona, que resumia les accions del govern en tres objectius: reduir el nombre de desnonaments; atendre les persones que ja han estat desnonades, i fomentar la informació sobre els recursos existents en matèria d'habitatge.

En aquest sentit, Trias ha destacat que des del 3 de maig està en marxa el protocol de col·laboració amb TSJC per posar en contacte els afectats amb els serveis municipals i que també s'ha signat un conveni amb el Col·legi de Procuradors perquè els desnonaments siguin comunicats als Serveis Socials de Barcelona, per tal que puguin actuar.

Des d'inicis del mandat, s'ha incrementat en un 20% el nombre d'hores d'assessorament a les oficines d'habitatge (que també tenen un nou servei de mediació entre llogater i propietari) i ha augmentat el fons econòmic destinat a atendre famílies amb deutes d'habitatge. De fet, es destinaran 2 milions d'euros al pagament d'ajuts a famílies amb problemes d'habitatge i el pressupost d'inversions per a la resta del mandat preveu entre 9 i 11 milions d'euros per a equipaments i actuacions en matèria d'habitatge social.

També s'ha consolidat el fons d'habitatge de lloguer social, que és aquell en què l'usuari paga en funció de la seva capacitat econòmica. Actualment, aquest fons disposa de 1.639 habitatges. A més, s'ha ampliat l'oferta d'habitatges protegits a entitats socials.

Pisos buits per a famílies vulnerables

Trias també ha anunciat que proposarà al Govern central que reservi part dels habitatges buits de les entitats bancàries perquè els ajuntaments i les entitats socials que treballen a favor de les famílies vulnerables en facin un ús social.

L'alcalde també ha demanat a tots els grups del Congrés dels Diputats que introdueixin esmenes al projecte de llei de creació d'una agència pública de gestió d'actius immobiliaris perquè aquest reculli aquesta capacitat de gestió dels consistoris respecte a un percentatge d'aquests habitatges. "Volem que es reconegui l'obligació legal de reservar un percentatge dels habitatges propietat del banc dolent perquè els ajuntaments puguem fer-ne un ús social i també per a les entitats socials que atenen persones vulnerables i famílies en situació de pobresa", ha reclamat Trias.

D'altra banda, l'alcalde també ha anunciat que treballaran per sensibilitzar la societat sobre aquest problema social.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Habitatge social'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari