ServeisSocials
Radars a Barcelona. De la detecció a la lluita contra la solitud no volguda

Publicat el 10/11/2015

El projecte Radars, avui projecte de ciutat, va néixer inicialment al barri de Camp d'en Grassot-Gràcia Nova del districte de Gràcia per tal de donar resposta a les problemàtiques que es derivaven de la situació d'aïllament i soledat que viuen moltes persones grans.

Com a conseqüència dels bons resultats obtinguts al barri del Camp d'en Grassot, RADARS avui té presència a 23 barris dels 9 districtes de la ciutat (Sarrià-Sant Gervasi, Sant Martí, Horta-Guinardó, Les Corts, Ciutat Vella, Eixample, Nou Barris, Sant Andreu i Gràcia). Actualment formen part del projecte 247 entitats i serveis, 1.023 radars veïnals, 1.043 radars comercials i farmàcies i 564 persones grans com a usuàries del projecte. D'aquestes, els serveis socials han realitzat la valoració de 184 persones en possible situació de risc.

Inicialment, RADARS es va concebre per detectar, valorar i acollir persones grans en risc d'aïllament, però amb l'experiència d'aquests anys i tenint en compte el bon funcionament dels mecanismes de detecció, el repte actual del projecte és cercar estratègies per trencar amb la solitud. Així, des dels barris s'estan duent a terme iniciatives diverses per tal de vincular les persones grans al seu entorn: les festes Radars, les activitats intergeneracionals o els grups de companyia contribueixen mica en mica a que la comunitat esdevingui més propera i sensible amb les persones grans.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Radars a Barcelona

Radars a Barcelona Ampliar imatge

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari