ServeisSocials
La població barcelonina envelleix i es feminitza

Publicat el 14/05/2010 a les 17:11 h. - Redacció bcn.cat -

Més grans i amb majoria femenina. Aquesta és la tendència de la ciutat de Barcelona pel que fa a la gent gran, segons revela l'estudi d'Acció Social i Ciutadania que s'ha presentat aquest divendres.

Per primer cop, la població de més de 75 anys és superior proporcionalment a la que té entre 65 i 74 anys i té també una presència molt més accentuada de dones, que representen el 65% de les persones més grans de 75 anys enfront del 35% dels homes.

La majoria d'aquestes dones estan casades —el 58%— tot i que entre els estats civils també predomina la viduïtat —el 33%, que en el cas de les dones ascendeix fins a gairebé el 50%—.

Pel que fa a l'educació, el nivell d'estudis de les persones grans de Barcelona és superior a la mitjana catalana amb gairebé un 20% de persones amb estudis secundaris —davant el 13% en l'àmbit català— i quasi un 9% amb estudis universitaris —enfront del 4,6% català—.

Respecte als ingressos econòmics, més del 65% tenen com a principal font d'ingressos les pensions de jubilació. Existeixen però desigualtats de gènere ja que gairebé el 70% de les dones ingressen menys de 600 euros mensuals, mentre que aquesta situació es dóna en el 26% dels homes.

La majoria, propietaris d'un habitatge

L'informe posa també de manifest que el 73% de les persones grans barcelonines tenen un habitatge en propietat, normalment més antics i petits, i aproximadament la meitat d'aquestes persones encara estan pagant una hipoteca.

Més del 80% d'aquests prefereix seguir vivint al barrion ha viscut tota la vida i només a un 8% els agradaria viure fora de la Ciutat Comtal.

Tot i que valoren de manera positiva l'enllumenat dels carrers on resideixen i els serveis de proximitat que tenen a l'entorn, les persones grans de Barcelona fan, en general, una valoració negativa de la neteja dels carrers.

D'entre les principals activitats que fan dins de casa, destaquen mirar la televisió i escoltar música i la ràdio, mentre que quan surten de casa prefereixen anar al cinema o anar a restaurants.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari