ServeisSocials
Més d'un centenar de persones ateses a Barcelona en el marc de l'Operació Fred

Publicat el 24/01/2011 a les 08:00 h. - Redacció bcn.cat -

L'actuació bàsica a partir de l'activació dels protocols d'actuació d'emergències socials consisteix a oferir informació i recursos d'allotjament a les persones que pernocten a la via pública.

Els Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona han atès 112 persones aquesta nit en el marc de l'operatiu específic activat amb motiu de l'alerta per onada de fred. D'aquestes, 81 persones han acceptat l'allotjament que se'ls ha ofert i han dormit en centres d'acolliment municipals. També han rebut un àpat calent a la nit i l'esmorzar aquest matí, i han pogut utilitzar els serveis de dutxes i de rober.

Aquesta és la segona nit consecutiva aquesta temporada d'hivern, que s'activa el Pla d'acció logístic social dins el procediment específic d'Operació Fred d'Emergències. Durant la primera nit d'operatiu, que va tenir lloc dissabte, es van atendre 91 persones, de les quals 71 van acceptar un allotjament.

Durant aquesta segona nit d'operatiu per onada de fred han actuat un total de 27 professionals, repartits en 4 equips d'actuació distribuïts per tota la ciutat. Aquests equips, que estan formats per tècnics municipals d'Emergències Socials (treballadores socials, psicòlogues, tècnics auxiliars, etcètera) i per voluntaris de la Creu Roja, s'encarreguen de fer sortides per informar les persones que pernocten al carrer de la situació de risc meteorològic, i per oferir-los la possibilitat de passar la nit en un centre d'acolliment municipal.

Els procediments d'emergències per onada de fred continuen en fase d'alerta.

Operació Fred

Equips de l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania duran a terme sortides per informar persones afectades per la situació del risc meteorològic i oferir-los que puguin passar la nit en un centre d'acollida.

L'Ajuntament de Barcelona té un nou pla d'acció logístic social, que atorga a l'Àrea d'AccióSocial i Ciutadania la capacitat d'activar un conjunt de procediments i protocols, per tal de garantir l'atenció a les persones que han estat afectades per una situació de risc meteorològic.

L'actuació bàsica a partir de l'activació dels protocols d'actuació d'emergències socials consisteix a oferir informació i recursos d'allotjament a les persones que pernocten a la via pública. Els equips d'emergències socials es distribueixen en sis equips que van als punts de la ciutat on habitualment es concentren aquestes persones, per informar-les i persuadir-les que acceptin passar la nit en algun allotjament municipal. Aquests equips també s'encarreguen de l'acompanyament fins al lloc d'acolliment, i de l'activació del SEM-061 en els casos que es requereixi.

Les persones que accepten l'allotjament, a més de l'acolliment també reben dos àpats (sopar i esmorzar) i poden utilitzar el servei de dutxes i de rober.

Els procediments per actuar en cas d'inclemències meteorològiques podran ser activats per la gerent de l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania, des del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), en els casos següents:

Per baixada de temperatures: davant la previsió que en menys de dotze hores es produeixi una baixada de temperatures per sota de zero graus de manera generalitzada a tota la província de Barcelona.

Per nevada: davant la probabilitat que en menys de dotze hores es produeixi una nevada generalitzada a la província.

A criteri del director del protocol: per acumulació de fenòmens adversos (vent, pluges, etcètera) associats a una baixada de temperatures generalitzada, sense necessitat d'arribar als zero graus.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari