ServeisSocials
El Servei d'Urgències socials va atendre quasi 14.000 persones al 2009

Publicat el 16/04/2010 a les 17:00 h. - Cristina Gambín -

El Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), en funcionament des del novembre de 2008, s'ha convertit aquest divendres, 16 d'abril, en el primer centre de la xarxa de serveis socials de la ciutat en rebre el certificat internacional de qualitat ISO 9001:2008.

L'alcalde de Barcelona, JordiHereu, ha estat l'encarregat de lliurar el certificat a la directora del servei, Isabel Ferrer, en el marc de la jornada "Barcelona, serveis socials i qualitat" que s'ha celebrat aquest divendres al consorci El Far, el mateix dia que s'ha presentat el balanç del centre de l'any 2009.

En aquest sentit, segons dades facilitades pel tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania, Ricard Gomà, el Servei d'Urgència va atendre 13.934 persones, mentre que el servei d'Emergències en va atendre 1.550.

Gomà ha mostrat la seva satisfacció amb aquestes xifres, que "validen l'aposta estratègica del CUESB" i que, ha dit, són fruit d'aquest canvi de model d'actuació municipal, que ha permès "integrar les urgències i les emergències" en un sol centre, "tenir un equip específic i apostar per al seu creixement i per una millora constant en l'aprenentatge".

Hereu: "Tenim uns serveis d'emergència excel·lents"

Abans de lliurar al CUESB el certificat ISO, Hereu ha mostrat la seva satisfacció i "orgull per tenir un serveis d'emergència excel·lents" i ha agraït al servei que es tracti amb la "mateixa exigència les grans emergències i les persones que pateixen greus crisis derivades de la seva condició social".

El CUESBés un servei municipal que ofereix atenció social permanent, atenent qualsevol situació d'urgència i emergència social a la ciutat durant les 24 hores del dia i els 365 de l'any.

Entre altres situacions d'urgència social, el centre atén persones grans i infants que pateixen desatenció o maltractament, víctimes de la violència de gènere, persones sense recursos econòmics o que han perdut sobtadament l'allotjament.

D'altra banda, les emergències socials es produeixen en casos de sinistre, com incendis o explosions, o en les activacions de plans d'emergència municipal per onada de calor o de fred, en què el CUESB atén i ajuda les persones afectades.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Centre d'Urgències i Emergències Socials'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari