ServeisSocials
Un nou mercat nadalenc impulsa l'economia social

Publicat el 15/12/2012 a les 15:26 h. - Letícia Castellsaguer -

Aquest Nadal s'estrena la Fira Solidària de Nadal d'Economia Social, un nou mercat nadalenc amb l'objectiu d'impulsar l'economia social. Fins al 23 de desembre, als Jardinets de Gràcia, hi podreu trobar l'amplia oferta variada de productes elaborats per persones amb discapacitat o risc d'exclusió social, a través d'una vintena d'associacions.

Des de penjolls esmaltats a magdalenes artesanes, passant per originals objectes de papereria. Són alguns dels molts productes que podreu trobar a lanova Fira Solidària de Nadal d'economia social, que enguany ha organitzat l'Ajuntament de Barcelona.

Aquest nou mercat nadalenc neix amb la idea d'impulsar a la ciutat l'economia social i donar a conèixer la tasca de 23 associacions que treballen amb persones amb discapacitat o risc d'exclusió social i que formen part de sis federacions integrants de la Xarxa d'Economia Social.

Així, la Fira Solidària de Nadal és un aparador per aquestes entitats, que no només donen a conèixer els productes que s'elaboren en diversos centres de treball, sinó també la seva tasca solidària.

Compres solidàries per Nadal

Aquest nou mercat nadalenc és una molt bona alternativa per trobar els regals de Nadal, ja que moltes entitats han portat productes pensant en aquestes dates.

És el cas de L'Olivera i l'Associació Alba, que treballen amb discapacitats, i que han sumat esforços per elaborar lots de Nadal que inclouen cava i dolços. També hi podreu trobar altres productes gastronòmics, com les conserves de peix i les salaons de Laborem Dertusa o les verdures ecològiques de l'Associació Trace.

A més, si us passegeu per la fira podreu degustar els pastissets elaborats pels joves amb risc d'exclusió social de la nova escola d'hosteleria D'ins de l'associació Formació i Treball.

Si el quevoleu és alguna cosa per regalar, trobareu ceràmica artesana feta al Taller Auxilia Barcelona o llibretes i objectes de papereria elaborats per Encert.

Per endur-vos totes aquestes compres solidàries podeu optar per l'innovador carret de la compra amb motor que persones amb alts nivells de discapacitat i paràlisi cerebral fabriquen al centre de treball de l'Associació Esclat, i que presenten en primícia a la fira.

A banda de fer les compres de Nadal, aquesta fira solidària també pretén que, un cop acabades les festes, els barcelonins continuïn apostant per l'economia social i la compra de productes que contribueixen a una societat més justa.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Fira Solidària de Nadal'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari