ServeisSocials
L'Ajuntament planteja un repte al voltant de les persones amb discapacitat dins la plataforma Govern Obert

Publicat el 01/04/2014

A través del canal Go Coinnovació es poden aportar idees per millorar l'accessibilitat i la vida independent de les persones amb discapacitat i votar i opinar sobre les idees aportades

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un nou canal per a la participació de la ciutadania dins la política municipal. Es tracta del projecte Govern Obert, que aposta per apropar el govern municipal als ciutadans i ciutadanes de Barcelona a través de tres grans eixos: la participació, la transparència i les dades obertes.

L'aplicació es pot trobar al web bcn.cat i també en una app disponible per a telèfons mòbils d'Android i IOS, i pot ser consultada per tothom. Els usuaris enregistrats també poden participar, amb les seves opinions i comentaris, als diferents espais participatius que es troben dins l'aplicació.

Participació, transparència i dades obertes

Govern Obert es composa de tres grans apartats: Go Participació, Go Transparència i Go Dades Obertes.

Go Participació garanteix canals de participació per a tots els ciutadans, amb el compromís d'interioritzar i respondre les seves aportacions. Dins aquest espai es pot trobar la plataforma Go Coinnovació, que planteja reptes concrets i recull idees obertes. Dins els reptes, actualment hi ha plantejats dos: com millorar l'accessibilitat i la vida independent de les persones amb discapacitat, i què podem fer per reduir el soroll nocturn a les places i els carrers. Dins les idees obertes, les que rebin més de cinquanta suports per part d'altres usuaris hauran de ser avaluades i contestades per l'Ajuntament.

Go Transparència publica la informació rellevant per als ciutadans en matèries tan àmplies com pressupostos, contractació, licitacions, urbanisme i un llarg etcètera. Per primer cop, l'Ajuntament de Barcelona compleix el 100% dels indicadors de transparència definits per l'ONG Transparència Internacional (ITA), i el nou portal incorpora fins a 105 indicadors més de transparència que ara seran més fàcils de consultar. Així, ara es pot tenir accés al llistat de totes les subvencions que atorga l'Ajuntament, s'incorpora nova informació sobre la contractació municipal i es pot fer un seguiment sobre l'execució i el compliment pressupostari, entre altres.

Go Dades Obertes posa la informació a l'abast de tothom en formats digitals, estandarditzats i oberts per facilitar-ne l'accés i fomentar-ne la reutilització. El projecte fa una aposta molt potent per l'obertura de dades públiques. El nou portal té fins a 276 recursos disponibles, més endreçats i de fàcil accés. Al llarg d'aquest mandat s'ha treballat per disposar de més dades obertes, una feina que ha permès incorporar fins a 22 nous datasets (conjunt de dades obertes d'una mateixa temàtica), com ara aparcaments, parades de bus, la predicció meteorològica, els equipaments, la cartografia, els punts WiFi… L'obertura de dades vol ser un instrument al servei de l'activitat econòmica i el foment de l'emprenedoria.

El portal www.bcn.cat/governobert és una aposta per contribuir a regenerar la vida política a través d'un canvi de paradigma que implica a tota l'organització municipal i que constitueix el tret de sortida d'un procés de transformació de gran recorregut.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

GO Noticia

GO Noticia Ampliar imatge

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari