ServeisSocials
Sant Jordi, a casa la Mercè

Publicat el 23/04/2010 a les 17:32 h. - Mireia Díaz -

Subscriviu-vos gratuïtament al nostre podcast de vídeo!

"A Barcelona cuidem molt bé!" Això li ha dit aquest matí l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, a Mercè Batlle, una de les8.200 àvies de més de 85 anys de la ciutat que tenen el servei de teleassistència i que aquesta Diada de Sant Jordi rebran una rosa gràcies a la campanya "Sant Jordi ve a casa".

L'alcalde ha visitat la Mercè al seu domicili i li ha lliurat la rosa i un llibre de Barcelona per expressar-li amb aquest detall que la ciutat compta amb les persones grans. "És el símbol de la Barcelona que també es recorda de les persones grans que viuen soles a casa", ha explicat l'alcalde.

Els orígens gironins de la Mercè, el seu afecte pel barri de la Barceloneta i el funcionament de la teleassistència han estat alguns dels temes sobre els quals han conversat la Mercè i l'alcalde durant l'estona de la visita.

Hereu ha pogut conèixer també la Maria, la cuidadora de la Mercè que s'encarrega d'ajudar-la en les seves tasques quotidianes així com de fer-li companyia. La Mercè és un exemple de les prop de 45.000 persones barcelonines que tenen teleassistència o reben ajut a domicili.

No ha faltat tampoc una breu conversa sobre la Diagonal. L'alcalde ha aprofitat per explicar que l'avinguda quedarà més ordenada i que en cas que es decideixi integrar-hi el tramvia, aquest permetrà uns desplaçaments més ràpids i accessibles.

Més de 60.300 persones ateses

Aquest és només un exemple de l'esforç que fa la ciutat per atendre les més de 60.300 persones grans que reben alguns dels serveis socials d'Atenció Domiciliària com l'atenció personal, la teleassistència i els altres serveis complementaris.

Pel que fa a la teleassistència, ja són més de 44.000 les persones ateses a la ciutat aquest 2010 i més de 36.000 els aparells instal·lats.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari