ServeisSocials
L'Ajuntament seguirà oferint alternatives a les persones que viuen en assentaments irregulars

Publicat el 27/12/2012 a les 18:16 h. - Redacció bcn.cat -

L'alcalde apel·la a la responsabilitat de l'Estat espanyol per abordar la situació de les persones que viuen de forma irregular a Barcelona, algunes d'elles en naus a Sant Martí. Actualment, un total de divuit persones dels assentaments han estat ubicades en habitatges compartits, en una actuació conjunta amb el servei municipal del SAIER i les entitats Creu Roja, ACISI i Càritas.

L'Ajuntament de Barcelona treballa en l'àmbit dels assentaments irregulars atenent totes les persones que es troben en situació de vulnerabilitat extrema que viuen en naus i solars abandonats, oferint-los un allotjament temporal pal·liatiu així com la possibilitat que se n'analitzi la situació administrativa i les possibilitats de reinserció sociolaboral.

A través dels recursos d'atenció social que té a disposició l'àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, i en consonància amb el Pla d'Assentaments Irregulars aprovat elmes d'octubre passat, en aquests moments, un total de divuit persones dels assentaments han estat ubicades en habitatges compartits, en una actuació conjunta amb el servei municipal del SAIER i les entitats Creu Roja, ACISI i Càritas.

Així mateix, es manté actiu el pla de retorn productiu al Senegal, destinat a persones d'aquest origen que es troben vivint a l'Estat en situació irregular i que ofereix una formació professional individualitzada per facilitar el retorn al aquest país. En aquests moments, aquest servei ha aconseguit acompanyar dotze persones.

El consistori també ha dut a terme, els últims dos mesos, les revisions tècniques de seguretat en quasi la totalitat de solars i naus sense ús de Sant Martí, actuant allà on s'ha decretat risc imminent per la seguretat de les persones.

També s'han iniciat els contactes amb la resta de grups municipals de l'Ajuntament de Barcelona, així com amb entitats de la ciutat, per informar-los sobre el seu desenvolupament.

La col·laboració de tots

D'altra banda, aquest dijous al matí, l'alcalde ha fet una crida a tots els grups municipals de l'Ajuntament perquè l'abordatge de la situació dels assentaments "requereix la col·laboració de tots". En aquest sentit, Trias ha criticat que "des d'algun grup polític no s'hagin adonat que hi ha coses quecorrespon fer al Govern central", referint-se al tractament de les persones en situació irregular que viuen al país.

Trias també ha recordat que aquesta situació requereix l'ajut de totes les administracions. "Sabem que aquestes persones no volen un habitatge, sinó que fan servir aquestes naus per guardar ferralla, que és amb el què treballen", ha dit.

En aquest sentit, l'alcalde ha reclamat a l'Estat espanyol que esculli les dues vies possibles d'abordar la situació dels irregulars: "o l'expulsió, que és difícil i triga molt, o un permís temporal perquè puguin treballar de manera regular", una opció per la qual s'ha mostrat partidari.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari