ServeisSocials
Treballar del que m'agrada

Publicat el 08/03/2011 a les 08:46 h. - Redacció bcn.cat -

L'Olga és tècnica sociosanitària a la Fundació Auxlia de Barcelona, que atén persones amb discapacitat. Una vocació social que ve de lluny i que ha pogut posar en pràctica gràcies als seus estudis de treball familiar homologats per el títol de formació professional.

Vídeo FP

Dues-centes titulacions, més de 24.000 places i una de les taxes més baixes de temporalitat contractual de la ciutat. Aquestescaracterístiques corresponen a la Formació Professional, uns estudis enfocats al món laboral i amb itineraris formatius flexibles que permeten l'entrada i sortida ràpida i permeable del mercat laboral.

Aquest és el cas de l'Olga, tècnica d'atenció sociosanitària, que va decidir homologar el seu títol en treball familiar pels estudis d'FP i que, des de fa sis anys, treballa a la Fundació Auxilia de Barcelona en l'atenció de persones amb discapacitat com a coordinadora de les activitats de lleure.

I és que l'Olga tenia molt clara la seva vocaciódes que va començar a treballar en un menjador social amb persones sense sostre. El que més li agradava era el món social i per aquest motiu ha tocat tots els seus vessants: des de toxicomanies fins a gent gran passant per la infància en risc.

De tota manera, l'Olga es queda amb la seva feina actual i prefereix treballar amb persones amb discapacitat per poder "millorar la seva qualitat de vida" i fer que se sentin "integrats en el món laboral".

Validar els aprenentatges adquirits

La formació professional és una opció vàlida tant per als joves que han d'escollir els seus estudis després de l'ESO, com per als treballadors en actiu o aturats. A més, garanteix que prop del 90% d'estudiants estudiïn, treballin o es dediquin a ambdues activitats alhora.

Un dels altres punts forts d'aquests estudis és que permeten validar els aprenentatges adquirits en els diferents cursos o experiència laboral que s'ha fet al llarg de la vida com és el cas de l'Olga, que va utilitzar la seva trajectòria en el món social per obtenir el seu títol d'FP.

Després de molta experiència, l'Olga reconeix que treballa del que li agrada. "Aquesta feina em fa valorar el dia a dia i la vida".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'FP'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari