ServeisSocials
L'Ajuntament dóna les claus a 56 nous habitatges amb serveis per a gent gran

Publicat el 22/06/2012 a les 22:41 h. - S. Sabaté -

L'Ajuntament ha entregat les claus a bona part dels nous inquilins de la Torre Júlia, un nou equipament amb serveis per a gent gran. Per l'alcalde, Xavier Trias, aquest edifici ajudarà a que Barcelona sigui coneguda pel seu benestar i la qualitat de vida. Els 77 pisos d'aquesta promoció disposen de teleasistència i ajuda per fer més fàcil el seu dia a dia.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha lliurat aquest divendres les claus de 56 habitatges per a gent gran. Es tracta de la promoció de la Torre Júlia, un edifici situat a la Via Favència número 350, al districte de Nou Barris.

Trias ha explicat que "com a ciutat, és un èxit que puguem atendre les necessitats de les persones grans, que per raons econòmiques o per raons d'accessibilitat de les seves llars, necessiten un habitatge tutelat" i ha afegit que des de l'Ajuntament "fem aquesta aposta perquè creiem en l'autonomia de les persones grans i per promoure un envelliment actiu". "Aquesta és ara casa vostra i podeu entrar i sortir quan vulgueu", ha dit l'alcalde Trias.

L'alcalde ha destacat que aquest nou edifici és ja tota una "icona al districte de Nou Barris" i ha felicitat a l'equip d'arquitectes i els responsables del disseny que l'han fet possible.

Els usuaris ja han entrat als seus pisos, visiblement emocionats per aquesta nova llar. Han celebrat poder tenir aquest nou espai amb unes fantàstiques vistes a tota la ciutat i sentir-se confortables pels serveis de què podran gaudir.

L'edifici Torre Júlia, que ha estat promogut pel Patronat Municipal de l'Habitatge, té planta baixa i 14 plantes d'habitatges i coberta, i inclou també un local per a un equipament i dues plantes soterrani d'aparcament. En total, 17 plantes i 77 pisos. El projecte ha estat executat pels arquitectes catalans Ricard Galiana, Sergi Pons i Pau Vidal. Amb aquesta promoció, Barcelona compta ja amb un parc de 1.130 habitatges amb serveis per a gent gran en funcionament.

Assistència completa a la gent gran

La majoria de les plantes consten de sis habitatges per replà, dos ascensors i un muntacamilles. Els habitatges tenen uns 40 m2 de superfície, i incorporen un dormitori, una sala d'estar-menjador-cuina i bany. A més, estan adaptats a les necessitats de la gent gran (banys equipats amb una dutxa arran de paviment, alarma centralitzada al bany i el dormitori, cuines equipades amb plaques elèctriques, endolls a una alçada còmoda, etc). La promoció té també diferents sales polivalents, bugaderia d'autoservei, i serveis complementaris, com ara consergeria i teleassistència.

La Torre Júlia, de 8.400 m2 de superfície i un pressupost total de 8 milions d'euros, forma part de la urbanització d'un dels solars residuals resultats de la construcció de la Ronda de dalt. La torre ha estat guardonada amb el Premi Ciutat de Barcelona d'Arquitectura i Urbanisme 2011.

Aquesta promoció, com la resta d'habitatges amb serveis per a gent gran, gaudeix d'un tipus de construcció sostenible que es caracteritza per un disseny on ja es busquen les orientacions idònies i els materials reciclables, el foment de l'estalvi energètic, amb l'ús d'aixetes i làmpades de baix consum, i un sistema de climatització eficient, amb aigua calenta sanitària i calefacció per radiadors centralitzats, amb tarifa plana.

L'Ajuntament en gestiona els serveis

L'àrea de Qualitat de Vida de l'Ajuntament és l'encarregada de gestionar els serveis que els habitatges proporcionen. Amb això, s'ofereix a les persones grans de la ciutat de Barcelona un habitatge adaptat, segur, confortable i integrat a la comunitat, amb el suport necessari, tant d'atenció directa (personal del centre) com indirecta (teleassistència), perquè els faciliti el manteniment dels nivells d'autonomia personal el màxim de temps possible. Aquest suport que s'ofereix manté a l'usuari en contacte amb personal especialitzat les 24 hores del dia.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Torre Júlia'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari