ServeisSocials
L'Ajuntament farà front a les situacions de pobresa energètica amb una partida il·limitada

Publicat el 20/01/2014

L'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Municipal de Serveis Socials disposarà aquest any d'una partida específica i il·limitada per tal de fer front a totes les situacions derivades del tall de subministraments energètics i d'aigua a les persones amb precarietat econòmica.

Durant l'any 2013, l'Ajuntament ha atorgat 4.540 ajuts econòmics en matèria de manteniment d'habitatge per un import de 1.060.415 euros, un 27,64 % més respecte a l'any anterior. D'aquests, 3.117 ajuts per un import de 512.281 euros corresponen al pagament de subministraments per pal·liar els efectes de pobresa energètica, una xifra que s'ha incrementat el 96,7% respecte a l'any 2012.

La tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esport, Maite Fandos, ha assenyalat el "ferm compromís de l'Ajuntament de Barcelona per donar una contundent i efectiva resposta a les creixents necessitats socials de la ciutat".

Per això, a banda de destinar la partida il·limitada, l'àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esport està establint relacions amb representants de les companyies que operen a Barcelona. D'aquesta manera, es creen els circuits i la interlocució necessària que garanteixi el coneixement dels Serveis Socials en els casos de tall en el subministrament de persones vulnerables.

En aquesta línia, s'ha establert un conveni entre l'Institut Municipal de Serveis Socials i ENDESA, S.A per coordinar les pautes d'intervenció i es participa en la comissió de l'Àrea Metropolitana per establir circuits entre els Serveis Socials i les Companyies d'Aigua. A més, els Centres de Serveis Socials continuen informant del Fons de Solidaritat de la Fundació AGBAR.

També es realitzarà una campanya de divulgació i comunicació emmarcada principalment en els centres de serveis socials de la xarxa de l'IMSS, els Centres d'Atenció Primària, el Banc d'Aliments i altres serveis i entitats del tercer sector social per donar a conèixer els ajuts disponibles per fer front a la pobresa energètica, tarifa social, consells d' estalvi energètic, entitats d'ajuda, etc.

Fandos ha destacat que "disposem dels mitjans necessaris per garantir que la xarxa de Serveis Socials de l'Ajuntament puguin donar cobertura a totes les persones vulnerables que no puguin fer front als costos derivats del manteniment dels subministraments bàsics de la llar, així com de qualsevol necessitat bàsica".

La tinenta d'alcalde també ha recordat que l'Ajuntament de Barcelona ha incrementat en un 7,2% el pressupost de protecció i promoció social arribant fins als 232,4M€. Aquestes partides han tingut un increment acumulat del 30% des de 2011.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari