ServeisSocials
Comencen a instal·lar-se els nous veïns de Torre Baró

Publicat el 07/08/2013 a les 14:30 h. - Redacció bcn.cat -

Ja s'han adjudicat el 91% dels habitatges de lloguer assequible, i es preveu que la resta s'adjudiquin aquest mes. Els nous inquilins disposen d'un dispositiu d'acollida de l'Ajuntament. De moment ja s'han signat 87 contractes.

Fins a 139 dels 152 pisos de lloguer assequible que subvenciona l'Ajuntament al barri de Torre Baró, al districte de Nou Barris, ja estan adjudicats, i la resta ho seran al llarg d'aquest mes d'agost. Els habitatges, situats a l'avinguda d'Escolapi Càncer, 1-5, 2,4-6 i 11-17, es trobaven buits i l'Ajuntament els va posar en lloguer assequible a través del Registre de Sol·licitants d'Habitatge de Protecció Oficial.


De moment ja s'han signat 87 contractes i la resta es firmaran el setembre. La majoria dels adjudicataris, el 67%, tenen entre 35 i 65 anys. També són majoria les famílies d'un o dos membres (59%), seguides de les formades per 3 i 4 membres (43%). Pel que fa al lloc de procedència, els adjudicataris vivien majoritàriament a Torre Baró i Ciutat Meridiana però també en altres barris de Barcelona, com ara Poble-sec, Raval, Camp de l'Arpa, Sant Martí de Provençals, Sant Andreu i Horta. El nivell d'ingressos se situa majoritàriament (90%) entre els 11.929 € (mínim exigit) i 2,33 vegades l'IRSC (equivalent a uns 25.000 €).


Dispositiu d'acollida

Per facilitar el trasllat als veïns, l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports i l'empresa Regesa han previst un dispositiu per assistir els veïns durant la mudança i les ocupacions dels habitatges. Tots els nous inquilins reben un fullet informatiu sobre els serveis i equipaments públics de la zona nord de Nou Barris, com ara informació de centres escolars, de salut, biblioteques, mercats, residències, centres esportius, etcètera.També està prevista l'actuació de tres educadors del Servei d'Intervenció en Comunitats de la Zona Nord, que assessoraran els veïns per garantir la bona convivència tant a la comunitat com al barri.

A més, l'Ajuntament està duent a terme una enquesta per conèixer les necessitats dels nous inquilins i poder, així, redimensionar els recursos necessaris als barris, com ara places d'escoles bressol o transport públic, entre altres.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari