ServeisSocials
Les Corts estrena un CAP i una residència per a malalts mentals

Publicat el 15/09/2010 a les 18:37 h. - Meritxell Doncel -

"A aquesta ciutat no hi ha qui la pari", deia l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que també és veí de les Corts, durant la seva visita als nous equipaments socials i sanitaris que estrena el barri al carrer del Montnegre en terrenys cedits per l'Ajuntament.

Es tracta d'un edifici que aglutina un centre d'atenció primària (CAP) i una llar-residència per a persones amb malaltia mental, on també hi ha instal·lat un club social i un servei prelaboral per a aquests malalts.

Els nous equipaments, amb una superfície de 8.175,74 metres quadrats, donaran servei a un total de 55.000 habitants dels barris de les Corts i Pedralbes, en el marc del conveni de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament per millorar la qualitat de la xarxa sanitària a la ciutat.

"És un profund orgull veure que som capaços de sumar ambicions i unir esforços", ha destacat Hereu. Per la seva banda, la consellera de Salut, Marina Geli, ha recordat que Barcelona "té el tercer millorsistema sanitari del món" i que tant la Ciutat Comtal com Catalunya "són conegudes al món per això".

Un equipament de salut

L'edifici disposa d'una gran àrea assistencial de salut, que es divideix entre el CAP i els centres de salut mental d'adults i infantil i juvenil.

El CAP ofereix els serveis de medicina general, pediatria, odontologia i infermeria.

Una residència de 48 places

Pel que fa als equipaments sociosanitaris, l'edifici comprèn una llar-residència per a malalts mentals amb capacitat per a 48 places, un servei prelaboral i un club social.

L'equipament també disposa de menjador i sales d'activitats. Es tracta d'una llar d'atenció permanent i flexible en què les persones amb malaltia mental de llarga evolució i problemàtica social greu poden viure-hi les 24 hores i rebre suport d'un equip professional multidisciplinari.

El servei prelaboral, per a residents de la llar i per a usuaris externs, té una capacitat de 25 places i ofereix integració laboral a les persones amb malaltia mental mitjançant l'aprenentatge d'habilitats socials i laborals.

El club social, per a 70 usuaris, és un programa de suport a la integració i inserció comunitària mitjançant el lleure.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'CAP Montnegre'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari