ServeisSocials
Els més grans, en plena forma

Publicat el 27/01/2011 a les 15:16 h. - Mireia Díaz -

Caminar + socialitzar-se = hàbits de vida saludable. Això és el que pretenen les caminades urbanes per a gent gran que, organitzades des dels casals, promouen la convivència entre iguals, i també la pràctica d'exercici físic de manera continuada.

Caminar sempre és saludable, però si a més es combina l'activitat física amb la relació i convivència amb altres persones, encara és més recomanable.

Aquest és, precisament, l'objectiu de les caminades urbanes per a gent gran, que organitzen els casals de gent gran dels diversos barris, i es fan dos dijous al mes durant prop de dues hores per explorar els carrers i racons del districte.

Es troben de bon matí al casal havent esmorzat, amb les sabatilles esportives i el xandall, i després de xerrar una estona emprenen el camí cap a zones amb poc trànsit i semàfors.

Tot i que són caminants nats —no paren fins que arriben a la seva destinació— el més important no és l'exercici físic en si, sinó practicar-ho en companyia i interrelacionar-se els uns amb els altres en una franja d'edat en la qual molts tendeixen a l'aïllament o a passar llargues estones a casa.

Increment del nombre de persones grans caminants

Les caminades, que es duen a terme des de fa anys en alguns districtes, tenen normalment un recorregut de sis quilòmetres i cada vegada compten amb més seguidors.

Es tracta d'una manera adequada de promoure una vellesa activa que en els darrers anys ha experimentat un considerable increment de participants. Tal com explica una de les dinamitzadores del Casal de Gent Gran de Joan Maragall, al districte de Sant Martí, fa dos anys el nombre de participants no passava de 15 persones grans cada caminada mentre que ara sol superar les 35.

Aquesta activitat també és fruit de la cohesió de la qual gaudeix l'àmbit de la gent gran al districte, ja que els participants pertanyen a diversos casals i aprofiten aquesta activitat quinzenal per retrobar-se.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Caminades Gent Gran'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari