ServeisSocials
Barcelona ha destinat durant l'estiu 1.700.000 euros a garantir l'alimentació dels infants

Publicat el 08/10/2013 a les 20:40 h. - Cris Gibert -

L'Ajuntament ha destinat més de 1.700.000 euros a garantir la cobertura de les necessitats d'alimentació infantil en període de vacances escolars un cop acaba el període lectiu, amb l'objectiu de prevenir possibles situacions de dèficit alimentari.

Les escoles, dins el dispositiu d'estiu, han adreçat 262 nens i nenes nous als serveis socials. En total s'han concedit ajuts d'alimentació a 1.085 famílies amb fills per un import de 249.699 euros durant el període de vacances escolars.

D'altra banda, dins la campanya de vacances d'estiu 2013 s'han atorgat prop de 7.000 beques per un import de 1.036.000 euros, que suposa un increment del 32,47% respecte a l'any 2012. El 72,5% de les activitats de la campanya ofereixen servei de menjador que s'inclou a la beca. A més, des de l'Institut Municipal de Serveis Socials s'han fet 602 ajuts complementaris a les beques per a casals i colònies, uns 137.786 euros. Finalment, i per garantir una alimentació equilibrada més enllà dels dinars, 15 centres oberts diaris han ofert berenars nutritius durant l'estiu a 1.481 nens i nenes amb una inversió de 28.497 euros.

Garantir la cobertura de les necessitats bàsiques dels infants durant tot l'an y

Fins al mes d'agost d'aquest any, 13.500 nens i nenes d'entre 0 i 17 anys han rebut atenció als 40 centres de serveis socials de la ciutat. Els professionals dels centres estableixen un pla de treball individualitzat per donar suport i acompanyar en la millora de les condicions personals i familiars, i per garantir que els pares puguin cobrir de manera adequada totes les seves necessitats bàsiques a través de l'activació d'ajuts, serveis i programes temporals.

Durant tot l'any l'Ajuntament de Barcelona posa a disposició la partida econòmica d'ajuts d'emergència social de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) per cobrir les necessitats que detectin els professionals dels centres de serveis socials i per garantir la cobertura de les necessitats bàsiques dels infants.

La iniciativa dels berenars nutritius als centres oberts s'ampliarà durant el curs escolar 2013-2014 als 19 centres oberts de la ciutat, i s'arribarà a 1.850 infants de la ciutat. La inversió de l'Ajuntament per portar a terme aquesta mesura és de 590.000 euros per al 2014.
De la mateixa manera que l'any passat, l'Ajuntament de Barcelona garanteix els recursos necessaris per cobrir el 100% de les sol·licituds de beques de menjador que cobreixen els requisits de la convocatòria.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari