ServeisSocials
Barcelona obre un nou centre d'allotjament familiar temporal per a famílies desnonades

Publicat el 18/12/2012 a les 15:52 h. - Meritxell Doncel -

El complex, situat al carrer de las Navas, disposa de 25 apartaments per a les famílies vulnerables o afectades per un desnonament, que s'hi podran allotjar de manera temporal. Passats sis mesos, si la seva situació no s'ha resolt, podran accedir a un habitatge social adjudicat a través de la Mesa d'Emergències o a un altre recurs social.

L'Ajuntament de Barcelona acaba d'obrir un nou centre d'allotjament familiar temporal, que consta de 25 habitatges d'urgència per a famílies desnonades.

El complex, situat al carrer de las Navas, al districte de Sant Andreu, també disposa d'una escola bressol i un centre cívic.

Les famílies s'hi podran allotjar durant sis mesos i passat aquest temps, si la seva situació no s'ha resolt, podran accedir a un habitatge social adjudicat a través de la Mesa d'Emergències.

"És una bona eina per donar sortida a aquest problema que tenim actualment. Una situació així exigeix buscar noves solucions. Posarem en marxa més centres com aquest durant els propers mesos", ha anunciat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, durant una visita al complex, que estarà en funcionament a partir d'aquest mes de gener.

A aquests habitatges també hi podran accedir famílies en situació de vulnerabilitat que no disposin d'un domicili o bé que aquest no estigui en condicions per ser habitat.

Els apartaments d'aquest nou equipament fan 40 metres quadrats i disposen de cuina-menjador, sala d'estar, dormitori i lavabo. A més, el complex, que estarà obert els 365 dies de l'any, té espais comuns, com ara una bugaderia i una sala multiusos.

Les famílies que podran disposar d'aquest allotjament provisional seran derivades directament pels serveis socials bàsics i especialitzats de la ciutat. Un cop hi ingressin, se'ls farà un seguiment fins que es resolgui la seva situació provisional i puguin ser derivades a un altre recurs d'alguna de les xarxes d'atenció social de la ciutat o se'ls adjudiqui un pis.

Si no es donen aquestes circumstàncies, l'estada al nou equipament es podrà allargar en funció de les necessitats de les persones ateses, després d'una avaluació individualitzada.

El cost del lloguer anirà a càrrec de l'Àrea de Qualitat de Vida de l'Ajuntament, amb una aportació dels usuaris proporcional als ingressos de la família, en cas que en tingui.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Centre d'allotjament temporal'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari