ServeisSocials
L'Ajuntament i la Fundació La Caixa impulsen plans de convivència al Raval, Nou Barris i el Clot

Publicat el 08/01/2014 a les 18:30 h. - Cris Gibert -

L'Ajuntament i l'Obra Social La Caixa han signat la pròrroga d'un conveni per promoure plans comunitaris a tres barris de la ciutat que fomenten la convivència entre veïns i la interculturalitat.

Vídeo 'Projecte d'intervenció comunitària'

Fomentar l'envelliment saludable a través de programes que promoguin la salut física i mental o acostar la gent gran als equipaments de Ciutat Vella, com per exemple el CCCB, el Liceu o els hotels, amb visites guiades són algunes de les iniciatives que la Fundació Tot Raval tira endavant en el marc del Projecte d'intervenció comunitària intercultural.

Es tracta d'un programa que va néixer l'any 2010 i que ara l'Ajuntament i la Fundació La Caixa renoven amb la signatura d'un nou conveni per afavorir la cohesió social i la integració a tres barris de la ciutat, el Clot - Camp de l'Arpa, el Raval i la Zona Nord de Nou Barris. L'alcalde Xavier Trias ha destacat que aquesta és una acció que lliga amb les polítiques d'atenció a les persones i ha dit que si fa uns anys el repte de la ciutat era acollir les persones nouvingudes, ara és la integració. "Aconseguir la integració de la gent passa per coses bàsiques, que hi hagi habitatge o feina, però també per polítiques que siguin integradores, que ajudin aquesta gent a sentir-se integrats, a sentir-se partícips d'un projecte", ha remarcat l'alcalde.

Aquest programa es vehicula a través de tres entitats socials: la Fundació Tot Raval, la Fundació Surt i l'Associació El Torrent, que executen aquestes iniciatives en col·laboració amb els districtes i amb la implicació de la gent. "Barcelona és una ciutat d'èxit, que pot ser la punta de llança de la recuperació econòmica, però al mateix temps hi ha gent que ho passa malament", ha dit Trias, i també ha recordat que a la ciutat hi ha unes xifres d'atur dramàtiques.

A Barcelona no hi ha fractura social

Una de les accions que desenvolupen els projectes d'intervenció comunitària és la recopilació de dades, entre les quals destaca el fet que les persones nouvingudes, un 17,4% de la població barcelonina, se senten identificades amb el barri on viuen i s'hi senten implicades. El director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, ha assegurat: "Més del 80% dels ciutadans, tant nadius com nouvinguts, tenen un sentiment de pertinença al barri o al municipi. Això és un indicador que no hi ha fractura social, sinó tot al contrari."

La Fundació La Caixa destinarà prop de 250.000 euros a desenvolupar aquest projecte a Barcelona.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:L'Ajuntament i la Fundació La Caixa impulsen plans de convivència al Raval, Nou Barris i el Clot

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari