ServeisSocials
Barcelona col·labora, per primera vegada, en la formació dels aspirants a jutges

Publicat el 31/05/2010 a les 14:37 h. - bcn.cat/media -

La tercera tinent d'alcalde de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, Assumpta Escarp, i el director de l'Escola Judicial, Pascual Ortuño, han celebrat, aquest dilluns, un acte de recepció i benvinguda als 24 futurs jutges que faran pràctiques als centres municipals vinculats amb l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania, el Departament d'Atenció a la Immigració i Diàleg Intercultural.

Aquesta iniciativa, que es dóna per primera vegada als serveis de l'Ajuntament de Barcelona, respon a la voluntat de l'Escola Judicial d'ampliar la formació dels alumnes que es preparen per convertir-se en jutges en exercici el pròxim any.

Un total de 24 alumnes de la promoció en curs a l'Escola Judicial —14 dones i 10 homes— faran pràctiques de coneixement del terreny a 12 centres de l'Ajuntament de Barcelona vinculats amb l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania, el Departament d'Atenció a la Immigració i Diàleg Intercultural de l'Ajuntament de Barcelona, dins el programa de pràctiques de la seva formació com a futurs jutges del sistema judicial a tot l'Estat.

L'Ajuntament ofereix apropar els jutges en formació al funcionament de centres d'atenció a persones sense sostre, serveis d'educadorssocials, activitats per a famílies, infants i adolescents en risc, reagrupament familiar i entitats d'immigrants.

La tercera tinent d'alcalde ha destacat la importància d'aquesta iniciativa conjunta per "mostrar una altra cara de Barcelona que segur que serà complementària a la formació com a jutges" dels alumnes presents. Assumpta Escarp ha ressenyat la voluntat municipal de treballar des de la transversalitat i la proximitat de ser l'Administració que primer detecta els canvis socials".

L'objectiu d'aquesta col·laboració entre l'Ajuntament i l'Escola Judicial és l'apropament al funcionament de la Xarxa de Serveis Socials i d'Atenció a la Immigració, i el coneixement pràctic de la problemàtica i les necessitats de col·lectius vulnerables a partir de l'experiència real.

Aquesta és una de les experiències pràctiques que ampliaran la formació de 24 alumnes que es troben a l'inici de la seva fase de pràctiques, després d'acabar la formació teòrica a l'Escola Judicial.

Com ha remarcat el seu director, Pascual Ortuño, es tracta de "treballar per una justícia integrada a la ciutat, on justícia i municipis han de col·laborar necessàriament".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari