ServeisSocials
S'amplia el projecte 'Temps per tu' per a famílies cuidadores de persones amb diversitat funcional

Publicat el 20/01/2013 a les 13:00 h. - Redacció bcn.cat -

S'amplia el projecte "Temps per tu", que busca fomentar la conciliació de la vida laboral, familiar i personal de les famílies cuidadores de persones amb dependència. S'ofereix des dels districtes a través del Programa de Temps i Qualitat de Vida i l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

El projecte "Temps per Tu" incorporarà un nou servei destinat a persones adultes amb diversitat funcional, amb l'objectiu que els seus cuidadors i cuidadores puguin disposar de temps personal mentre aquests participen en activitats lúdiques de qualitat, adequades a les seves necessitats, en equipaments públics.

El consistori iniciarà aquesta activitat al districte de Gràcia, després d'haver-se dut a terme una prova pilot amb èxit a Horta-Guinardó.

Experiència positiva amb infants

El programa "Temps de Barri. Temps per Tu" va iniciar-se l'any passat a diferents districtes i va començar acollint infants amb diversitat funcional. En aquests moments, nou districtes ja compten amb l'oferta, i durant el primer trimestre de 2013 es completarà el desplegament a tota la ciutat.

L'any passat, un total de 64 famílies s'hi van inscriure als districtes de Sant Martí, Nou Barris i Horta-Guinardó. La valoració positiva de l'activitat ha fet que l'Ajuntament de Barcelona desplegui el servei i l'implementi a la resta de districtes.

Autonomia i gestió del temps d'oci

Ara aquestesactivitats s'amplien per a acollir joves i adults amb discapacitats físiques i psíquiques, que podran trobar-se cada quinze dies per a realitzar diferents activitats lúdiques que prèviament hauran escollit ells mateixos, sempre amb l'acompanyament de monitors.

La iniciativa té la doble missió d'aconseguir que aquestes persones es gestionin el seu propi temps d'oci, i alhora, que guanyin autonomia respecte dels seus cuidadors, que durant unes hores també guanyen temps per a ells mateixos.

Durant aquest any també s'implementarà el servei per a persones adultes dependents, perquè els seus cuidadors -la majoria gent gran-puguin disposar de temps lliure. Per a fer-ho possible, l'àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports hi destinarà 200.000 euros de pressupost per al 2013.

La regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni, ha destacat que "són necessàries mesures de promoció i protecció de la família", sobretot en el cas de les persones cuidadores, ja que "el temps personal és fonamental, entenent-lo com un indicador de salut i de millora de la qualitat de vida".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Fitxers relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari