ServeisSocials
El Banc dels Aliments impulsa la distribució de productes freds i congelats

Publicat el 24/02/2011 a les 17:52 h. - Míriam Pons -

Aquest any l'Ajuntament destina una aportació addicional de prop de 54.000 euros per col·laborar en la millora del projecte "Xarxa de fred" del Banc dels Aliments. En total, l'aportació municipal serà de 14.000 euros, un 60% més que el 2010. També s'iniciarà un estudi per analitzar la viabilitat d'aprofitar els excedents dels mercats municipals.

La Fundació Banc dels Aliments impulsa el projecte"Xarxa de fred", que vol potenciar la distribució de productes freds i congelats. L'objectiu d'aquesta iniciativa és millorar la qualitat dels productes alimentaris que es distribueixen entre famílies i persones vulnerables, però topa amb les dificultats de transport i conservació d'aquests aliments.

L'Ajuntament de Barcelona aquest any destina una aportació addicional de prop de 54.000 euros per col·laborar amb aquest projecte, de manera que l'aportació total serà de 140.000 euros, un 60% més que el 2010.

En aquest sentit, l'alcalde, Jordi Hereu, ha defensat que només des de la cooperació "ens en podrem sortir". El president de la fundació, Antoni Sansalvador, també ha reivindicat "no duplicar esforços" per tal de "donarmés i ser més eficaços". De la seva banda, el tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania, Ricard Gomà, ha qualificat de "molt estimulant" compartir i col·laborar en aquesta iniciativa.

Aquests diners extres, que provenen dels descomptes efectuats als treballadors municipals amb motiu de la vaga general del 29 de setembre de 2010, serviran perquè la fundació es doti de la infraestructura necessària per distribuir els aliments frescos, així com per ajudar a les entitats receptores d'aquests productes.

Aprofitar els excedents dels mercats

El Banc dels Aliments també engegarà una prova pilot per recuperar i distribuir els excedents dels mercats municipals d'una manera més àgil i directa.

De la mateixa manera,l'Ajuntament i la fundació han activat un nou protocol de derivació dels usuaris dels serveis socials bàsics a la xarxa de captació i distribució d'aliments del Banc dels Aliments.

Més de 43.000 usuaris

En l'actualitat, més de 43.000 barcelonins s'alimenten gràcies al Banc dels Aliments, a través de la xarxa de menjadors socials públics, el programa "Àpats en companyia" i la xarxa d'entitats de distribució d'aliments.

Tot i el nombre creixent de persones usuàries d'aquest servei en els últims anys, també ha augmentat el nombre de voluntaris de la fundació fins a arribar als 117 actuals.

Durant el 2010, es van repartir més de 8 milions de quilos de menjar, per un valor de 20 milions d'euros.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo Banc dels Aliments

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari