ServeisSocials
Un hort urbà per transformar un barri

Publicat el 18/07/2013 a les 19:30 h. - Eduard Gras -

Veïns i joves de Porta, al districte de Nou Barris, gestionaran després de l'estiu un solar completament degradat i fins ara en desús. Hi faran un hort urbà, un lloc on aprendre i ensenyar agricultura ecològica, i inclusiu, també per a persones amb discapacitat. Però no és només això, és també el punt d'inici d'un moviment que vol transformar Porta.

Vídeo 'Solar Porta'

Tot va començar amb la convocatòria del concurs del pla BUITS de l'Ajuntament de Barcelona, una proposta perquè entitats sense ànim de lucre dinamitzessin diversos solars i espais en desús de tota la ciutat. Porta va ser l'associació de veïns i veïnes que va guanyar la cessió de l'espai per tres anys, amb la proposta d'un hort urbà i jardí socioeducatiu.

Segons expliquen els seus responsables, no es tractava de fer un hort urbà més, en el sentit productiu del terme, sinó d'un jardí socioeducatiu on oferir alguna cosa més al barri i a les associacions, a més de convidar a participar-hi entitats de persones amb discapacitat, oferint-los l'espai per dur a terme tasques d'inserció social.

Tot això gràcies a Porta, en una de les zones històricament més reivindicatives de la ciutat, on ja fa 30 anys un moviment veïnal va aconseguir la urbanització de la plaça de Sóller, una de les més grans de la ciutat, i on fins fa un any hi havia el centre cívic del barri, traslladat ara a la flamant Masia Can Verdaguer.

Amb aquests tres eixos, el nou centre cívic, el futur hort urbà i jardí socioeducatiu i la reivindicació de la plaça de Sóller com a centre i punt de cohesió del barri, els joves i els veïns del barri tiren endavant el seu projecte.

"Porta'm a l'hort"

Amb aquest títol, el 27 de juliol la plaça de Sóller es convertirà en una festa multitudinària per recaptar fons per al projecte d'hort urbà i jardí socioeducatiu, amb el mateix caràcter social, sostenible i reivindicatiu que té el projecte. Al mateix temps, els organitzadors volen fer evidents les possibilitats de la plaça.

A la festa hi haurà concerts, xerrades sobre agroecologia, activitats infantils, una mostra d'entitats del barri i les associacions col·laboradores i el Flea Market. El Flea Market és un mercat de segona mà amb molt bona acceptació i ressò als barris cèntrics de Barcelona, sobretot entre la gent jove, una manera més de donar a conèixer i reivindicar el barri de Porta.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Un hort urbà per transformar un barri

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari