ServeisSocials
12 entitats socials reben les claus dels solars del pla BUITS

Publicat el 07/11/2013 a les 13:00 h. - Redacció bcn.cat -

El pla BUITS consisteix a cedir solars buits a entitats sense ànim de lucre. La major part de projectes guanyadors són horts urbans que es destinaran a ajudar persones en risc d'exclusió social.

L'acte formal ha estat presidit pel primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, i el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives. Joaquim Forn ha destacat que aquesta experiència "representa una aposta clara de col·laboració publicoprivada, entre les entitats i l'Administració, que té un valor afegit molt rellevant: el seu vessant social".

L'acte ha servit per lliurar-los les claus dels solars per tal que les entitats puguin començar a desenvolupar els seus projectes en els espais cedits tan aviat com vulguin. El pla BUITS (Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social) és una iniciativa pionera a la ciutat de Barcelona que l'Ajuntament ha posat en marxa per afavorir la implicació de la societat civil en la definició, instal·lació i gestió d'aquests solars municipals buits, on a curt termini no s'hi preveu construir o donar-los un ús definitiu. A més, amb aquesta iniciativa, impulsada per Hàbitat Urbà, es dóna un ús provisional que ajuda a recuperar, adequar i potenciar aquests espais com a punts de convivència del barri, i d'aquesta manera s'evita que aquests indrets concentrin pràctiques incíviques, usos no desitjats i situacions d'exclusió social.

Atenent les seves sol·licituds i les recomanacions de la Comissió Avaluadora del Concurs, l'Ajuntament de Barcelona ha fet un esforç per adequar bàsicament els espais amb una aportació de prop de 400.000 euros. En general, s'han col·locat o renovat les tanques, s'han preparat les escomeses de serveis i s'han aplanat els terrenys. En el cas dels horts, s'hi han aportat terres.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari