ServeisSocials
El servei municipal d'urgències socials obté el certificat de qualitat ISO 9001:2008

Publicat el 28/12/2010 a les 19:09 h. - Redacció bcn.cat -

El servei d'urgències socials de l'Ajuntament de Barcelona, que es desenvolupa des del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), ha obtingut el certificat internacional de qualitat ISO 9001:2008.

Aquesta certificació ha estat atorgada després d'una auditoria que va desenvolupar la setmana passada una entitat autoritzada per ENAC (Entitat Nacional d'Acreditacions) i durant la qual van comprovar que tot el sistema de gestió implantat en el servei d'urgències compleix els requisits de la norma ISO i, per tant, està dissenyat per obtenir la satisfacció dels usuaris i per assolir els objectius que s'ha marcat.

Ambl'obtenció de la certificació, el conjunt de serveis que es desenvolupen al CUESB compleixen ja els requisits de qualitat ISO, ja que el servei d'emergències socials va obtenir aquest mateix certificat al gener d'aquest any.

El CUESB, que depèn de l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, és un servei d'atenció social permanent que atén qualsevol urgència o emergència social a la ciutat durant les 24 hores i els 365 dies de l'any.

Urgències i emergències

El CUESB integra dos tipus de serveis diferents, que tenen en comú la resposta immediata per a persones o famílies que es troben en una situació de crisi greu: urgències o emergències.

Les urgències són situacions que exigeixen una intervenció immediata i ineludible perquè impliquen risc social per a les persones que les pateixen. Esdevenen, però, fets sobtats o inesperats, són situacions temporals que per ser resoltes necessiten una intervenció social puntual.

En canvi, les emergències socials, que tenen una atenció preferent, són situacions en les quals la seguretat i la vida de les persones corren perill. Són situacions de greu risc col·lectiu, de calamitat pública o de catàstrofe extraordinària.Suposen el 20% de l'activitat del CUESB.

Més de 17.000 unitats d'atenció

Fins al 30 de novembre d'aquest any el servei d'urgències socials de Barcelona ha activat 17.451 unitats d'atenció. A més, s'han realitzat 3.337 actuacions en domicilis de Barcelona i s'han assistit 50 desnonaments. El servei d'urgències socials també ha atès una mitjana de 197 caigudes de persones cada mes.

D'altra banda, fins al 30 de novembre s'han realitzat 42 sortides per atendre emergències socials. Han estat ateses 1.530 persones per sinistres, de les quals 1.123 han hagut de ser allotjades d'emergència.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari