ServeisSocials
El Centre d'Acollida de Nou Barris incorpora 30 places d'acolliment diürn

Publicat el 14/10/2010 a les 19:09 h. - Redacció bcn.cat -


www.btvnoticies.cat

El Centre de Primera Acollida del carrer de Marie Curie, al districte de Nou Barris, ha ampliat els seus serveis amb la posada en funcionament de 30 places d'acolliment diürn. Aquestes se sumen a les 70 places nocturnes ja existents al centre des que es va posar en marxa, a principis del 2009.

El Centre d'Acollida de Nou Barris, al carrer de Marie Curie, amplia aquest mes els seus serveis amb la posada en marxa de 30 places d'atenció i acolliment diürn.

Fins ara, el centre, que es va posar en marxa a principis del 2009, disposava de 70 places d'estada nocturna. L'equipament, però, va ser dissenyat per acabar funcionant com a centre integral, amb atenció les 24 hores i els 365 dies de l'any.

El servei de centre de dia és un espai d'acolliment diürn adreçat a persones més grans de 18 anys. Es tracta d'un servei en règim obert, al qual poden accedir persones sense sostre, tant si segueixen un itinerari d'inclusió amb suport professional, com si no.

El servei ofereix diverses prestacions com ara espai de relació, activitats de caràcter obert o programades, servei d'autorentat de roba o atenció social i suport sanitari.

També s'ofereix un servei d'alimentació que cobreix la necessitat bàsica d'alimentació al migdia, i un servei d'higiene (dutxes) amb canvi de roba diària.

Xarxa amb més de dues mil places

El Centre deMarie Curie està preparat també per atendre les necessitats derivades de l'activació de situacions d'emergència com ara l'operació fred, que requereixenun increment temporal del nombre de places d'acolliment nocturn.

Amb la posada en marxa dels nous serveis del centre de Nou Barris, Barcelona disposa d'una xarxa de 2.325 places per atendre les diverses necessitats de persones sense sostre i d'aquelles que es troben en situació d'alta vulnerabilitat social.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari