ServeisSocials
Família per uns dies

Publicat el 16/12/2010 a les 09:28 h. - Mireia Díaz -

En Claudi i la Regina han tingut prop de deu nens i nenes acollits a casa seva. La Lisbeth, en Miquelet o en Norman, alguns d'aquests nens, no són els seus fills ni tampoc es quedaran amb ells per sempre, però durant un temps, els fan de tutors. Són una família col·laboradora.

Això significa que durant un termini de temps que pot oscil·lar entre un cap de setmana i sis mesos, el fill o filla d'una altra família viurà amb ells perquè aquesta no es pot fer càrrec del nen o la nena per motius de salut o de conciliació laboral i familiar, entre altres.

Malauradament encara hi ha només tretze famílies en tota la ciutat que han decidit ser voluntàries i ajuden altres famílies amb necessitats a través d'aquest servei que complementa l'atenció dels fills.

Mentre dura la col·laboració l'infant es trasllada a viure a la casa de la família acollidora, però això no significa que perdi el contacte amb la seva pròpia família sinó que la voluntat és sobretot mantenir el contacte entre ambdues famílies perquè els nens entenguin el valor i la utilitat del servei.

Es tracta d'un servei que va néixer com a tal fa més de vint anys a partir de la voluntat de l'Ajuntament de maximitzar unes iniciatives que, de fet, han existit tota la vida de manera espontània.

Tal com explica Carmen Vidal, responsable del Servei de Famílies Col·laboradores, a la família que temporalment no pot ocupar-se del seu fill se li demana que tingui realment necessitat d'aquest servei i hi estigui d'acord, mentre que la família acollidora ha de poder fer-se càrrec de l'infant, tenir empatia i, sobretot, preservar la relació amb els pares.

Proximitat, voluntarietat i temporalitat

Amb l'objectiu de prevenir l'agreujament de situacions de vulnerabilitat familiar, el Servei de Famílies Col·laboradores ha de ser temporal —no durar més del problema que l'ha motivat—, pròxim —no pot separar el nen acollit de la seva zona habitual— i voluntari —tant el nen si ja és gran com ambdues famílies han d'estar-hi d'acord—.

Les famílies que vulguin ser voluntàries del Servei de Famílies Col·laboradores poden enviar un correu electrònic a sfc@bcn.cat o trucar als telèfons 932 193 467 i 932 139 999.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Famílies Col·laboradores'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari