ServeisSocials
Es posa en marxa una campanya de sensibilització envers les persones sense sostre

Publicat el 25/11/2011 a les 17:23 h. - Meritxell Doncel -

L'Ajuntament i la Xarxa d'Atenció de Persones sense Llar posen en marxa una campanya per sensibilitzar la ciutadania i facilitar la col·laboració amb les enftitats que atenen els sense sostre.

Un espot i una pàgina web són els eixos bàsics de la campanya que ha posat en marxa la Xarxa d'Atenció de Persones sense Llar, de la qual forma part l'Ajuntament i 26 entitats socials que es dediquen a atendre aquest col·lectiu.

L'objectiu de la campanya és doble: sensibilitzar la població sobre la dignificació que mereixen les persones sense llar, i fer una crida perquè la ciutadania col·labori amb aquestes entitats, aportant diners, roba, mobles, aliments o temps de voluntariat.

"Aquest és un problema de tots. Estem convençuts que hi ha molta gent disposada a ajudar", ha dit la tinent d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos.

La campanya es difondrà a través d'internet (http://www.bcn.cat/sensellar/ i xarxes socials), d'un espot publicitari, de banderoles per la ciutat i per mitjà de la col·laboració amb els mitjans de comunicació. De fet, BTV ja s'ha ofert per passar l'espot de manera gratuïta.

A més, es farà servir el nou Barcelona [Espai] (espai cedit per l'Ajuntament per a campanyes solidàries, socials i culturals), que es pot consultar a www.bcn.cat/bcnespai.

Web per col·laborar

Per mitjà del web http://www.bcn.cat/sensellar/ tothom podrà col·laboraramb les entitats que formen part de la xarxa de dues maneres: escollint l'entitat amb qui volen col·laborar o bé escollint el tipus d'aportació que volen oferir (diners, roba i béns materials, aliments, temps, oferta de treball, etcètera).

La Xarxa d'Atenció a Persones sense Llar es va constituir l'any 2005, i entre les seves darreres iniciatives destaca el recompte de persones sense sostre que es va fer la nit del 8 de novembre, i la seva participació a la flash mob que va tenir lloc dijous, 24 de novembre, a la plaça de Sant Jaume, en el marc d'una campanya de Càritas.

Més d'un miler de places d'acollida municipals

El Programa municipal d'atenció a persones sense sostre disposa de diversos recursos per atendre les persones sense llar de la ciutat: el Servei d'Inserció Social (SIS), el Servei d'Atenció a Població Itinerant Galaico-Portuguesa (SASPI), el CUESB, l'Equip de Salut Mental per a Persones sense Sostre (ESMESS), els serveis d'acolliment residencial temporal, els serveis d'habitatge d'inclusió, els centres de dia i els serveis d'atenció a necessitats bàsiques.

En total, l'Ajuntament disposa de 1.102 places d'acollida nocturna i diürna i 1.106 places de servei menjador.

D'altra banda, l'Ajuntament amplia els seus convenis amb la Fundació Banc dels Aliments i Creu Roja per cobrir les necessitats alimentàries de les persones en risc d'exclusió.

A més, el consistori ha signat un conveni per al proper any amb Creu Roja per facilitar ajuts alimentaris temporals per a famílies en risc d'exclusió. Amb aquesta aportació es podrà augmentar els lots de suport social a famílies amb fills. Durant l'any 2011 s'han repartit més de 4.000 lots: 131 lots bàsics per a nadons, 957 lots higiènics per a nadons, 1.706 lots de bolquers i 1.294 lots d'alimentació familiar.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Campanya Sense Llar'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari