ServeisSocials
L'Ajuntament incrementa els ajuts en alimentació perquè ningú no passi gana

Publicat el 28/02/2013 a les 18:22 h. - Jaume Recasens -

Que ningú no es quedi sense un plat a taula. Aquesta és la prioritat de l'Ajuntament de Barcelona que, juntament amb les entitats del tercer sector social, garanteix que totes les persones en situació de vulnerabilitat de la ciutat tinguin cobertes les necessitats alimentàries, gràcies tant als serveis del consistori com als de les entitats.

L'alcalde, Xavier Trias, insisteix que l'Ajuntament gastarà el que calgui per eradicar la fam i recorda que arran de la dificultat econòmica actual, el Govern municipal intensifica l'actuació en l'àmbit dels serveis socials. L'any passat ja va incrementar un 8% el pressupost destinat a reforçar els recursos a l'atenció de les persones.

Més de deu milions en ajudes a l'alimentació

Tant és així que el consistori ha destinat, el 2012, més de deu milions d'euros en un seguit de serveis i ajudes a l'alimentació i ho seguirà fent enguany per mitjà dels serveis propis, com ara els àpats en companyia, els àpats a domicili i els menjadors socials.

L'Ajuntament ha destinat 400.000 euros a convenis amb entitats socials que diàriament treballen en el repartiment d'alimentació a persones amb risc d'exclusió social, que han permès oferir gairebé 900.000 àpats i prop de tres mil ajuts econòmicsa famílies barcelonines, un 38% més que l'any anterior.

L'aposta per les beques menjador

Des de l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament, la tinenta d'alcalde, Maite Fandos, recorda que actuen perquè cap infant es quedi sense menjar, de manera que segueixen apostant per dotar les beques menjador. Se n'han atorgat més de 15.000.

Així mateix, es van servir més de 282.000 menús l'any passat, amb un increment de l'11,6% i s'han atès 1.138 persones. També s'ha incrementat el servei d'àpats en companyia, un 13% que el 2011.

Millora dels serveis i circuits de distribució

El consistori, a més, ha posat en marxa la Taula Solidària d'Aliments, juntament amb entitats socials i promotors alimentaris, per millorar els serveis i circuits de distribució d'aliments entre la població que més ho necessita. D'aquesta manera, millora la coordinació entre els serveis socials de l'Ajuntament i les entitats socials en matèria d'alimentació.

I, entre altres iniciatives amb les entitats, destaca la posada en marxa d'un nou model de distribució d'aliments al districte de Nou Barris, en col·laboració del mateix consistori amb Càritas i el Banc dels Aliments. S'inclou en el projecte Distribució Solidària d'Aliments (DAS).

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari