ServeisSocials
Obre a Gràcia el tercer nou menjador amb servei del programa "Àpats en companyia"

Publicat el 04/11/2012 a les 12:59 h. - Redacció bcn.cat -

Aquest any, l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports ha incrementat el pressupost d'aquesta iniciativa en un 35%, la qual cosa suposa un total de 841 places a tota la ciutat. "Àpats en companyia" és una oferta de dinars que se serveixen en diferents equipaments públics i concertats per a les persones grans que viuen soles o en risc d'aïllament social, o les que viuen en habitatges sense condicions per cuinar.

Gràcia obrirà aquest dilluns, 5 de novembre, un nou menjador amb el servei del programa "Àpats en companyia", destinat a persones més grans de 65 anys que requereixen suport per cobrir les necessitats d'una alimentació adequada, a més de facilitar-los un espai de relació, que els permet crear vincles d'amistat i de connexió amb el seu entorn.

El nou menjador està situat al Centre Cívic del Coll i disposarà de 30 places. Aquest és el tercer nou menjador que s'obre aquest any, i es completa, així, el desplegament de 25 menjadors previst per al 2012, i amb els quals s'ha arribat a les 841 places repartides per tots els districtes de Barcelona. Al setembre es va inaugurar, també, un menjador al Casal de Gent Gran Joan Casanelles, a Sant Martí, i un altre al Casal de Gent Gran Mossèn Clapés, de Sant Andreu.

A inicis d'aquest any, la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, va anunciar l'increment, en un 35%, del pressupost destinat al programa "Àpats en companyia", per completar la xarxa de menjadors amb aquest servei.

L'any 2011, aquest servei va tenir un cost d'1,13 milions d'euros, i es van servir un total de 145.430 àpats. Durant aquest any, i amb aquests nous menjadors, Barcelona ha incrementat en 95 places aquest servei per satisfer tota la demanda del programa. La previsió per al 2012 és que se'n puguin arribar a servir uns 175.000.

El programa té estipulat un preu públic que varia en funció de la renda de l'usuari, i que va dels 0,50 cèntims per àpat, als 3,90 euros. També hi poden accedir persones de 60 anys amb discapacitat reconeguda de més del 33%, o en situació de risc i necessitat social diagnosticada pels professionals dels equips d'atenció primària.

L'objectiu del servei, però, va més enllà de dotar els usuaris d'una bona alimentació. L'activitat del dinar es complementa amb un treball que afavoreixi la recuperació i el manteniment de l'autonomia personal i social de la persona gran.

L'accés als ""Àpats en companyia"" es fa a través dels centres de serveis socials. De fet, són els professionals referents d'atenció els qui estableixen el temps de prestació i el preu públic que es cobrarà als usuaris.

El servei s'ofereix de dilluns a divendres no festius durant onze mesos l'any, excepte en alguns menjadors, com els del districte de Ciutat Vella, que es presta els 365 dies de l'any.

Maite Fandos ha destacat la rellevància d'aquest servei, tenint en compte els efectes positius "no només per l'aspecte del reforç en l'alimentació de la gent gran, sinó sobretot perquè els permet tenir una relació amb el seu entorn, que fa que millori molt la seva qualitat de vida i es minimitzi el risc d'aïllament d'aquest col·lectiu, especialment vulnerable".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari