ServeisSocials
Conferència de la tinenta d'alcalde Maite Fandos a la Fundació Pere Tarrés

Publicat el 28/02/2012

Els reptes socials de Barcelona avui

"Els reptes socials de Barcelona avui" ha estat el títol de la conferència del Fòrum Social Pere Tarrés, que va oferir el passat 17 de febrer la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos.

La despesa social com a generadora de riquesa, el compromís comunitari i l'aposta per les clàusules socials en la contractació de serveis per part de l'Administració han estat alguns dels elements que han centrat la seva intervenció que ha comptat amb la presentació de la presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, Àngels Guiteras.

Respecte a les clàusules socials i la contractació responsable de serveis per part de l'Administració, Maite Fandos ha demanat que s'apliqui també als grans contractes i no només als menors perquè "no pot ser que es tingui en compte només el pressupost econòmic i no el nivell de qualitat". En aquest sentit, ha explicat que no li semblava correcte que projectes amb un nivell de qualitat cero aconsegueixin un servei perquè presenten un pressupost més econòmic."Això no és una subhasta perquè estem parlant de persones", ha assegurant la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports.

L'increment del pressupost en polítiques socials per generar riquesa "Les polítiques socials no son una despesa, són promoció econòmica perquè generen despesa", ha reivindicat Fandos en una conferència on també ha explicat que Malgrat les limitacions pressupostàries que comporta crisi econòmica a les administracions públiques, l'Ajuntament de Barcelona ha incrementat el seu pressupost en polítiques socials.

La tinenta d'alcalde ha enumerat algunes de les àrees socials on l'Ajuntament està posant més esforços com ara l'atenció a la pobresa, a la gent gran o a la joventut. En aquest sentit, ha parlat de nous menjadors socials perquè "no podem permetre que en el segle XXI es passi gana en aquesta ciutat". També de les línies que s'estan treballant per prevenir els desnonaments i atendre les persones que s'han quedat sense habitatge amb uns centres temporals d'allotjament familiar, a més d'intentar obrir nous habitatges d'inclusió per a persones sense sostre.

Quant a la gent gran, Fandos ha citat l'increment del 40% de la teleassistència o un 13% de l'atenció domiciliària, a més de crear 3 nous menjadors d'àpats de companyia (passant de 21 a 23 en tota la ciutat) "perquè la gent gran no es quedi sola a casa menjant i a més poder controlar que mengen", ha concretat Fandos.

Davant d'una audiència formada per responsables d'entitats socials i representats polítics, la tinenta d'alcalde ha demanat més innovació social per trobar projectes creatius i útils per a la societat. Com a exemple, ha parlat del serveis a la comunitat com ara el projecte Radar al barri de Gràcia de Barcelona "perquè hi ha molta gent amb ganes de fer serveis a la comunitat i ajudar als veïns", ha considerat la tinenta d'alcalde.

Vídeo de la Conferència

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari