ServeisSocials
Barcelona cobreix totes les necessitats alimentàries de les persones en situació de necessitat

Publicat el 20/01/2014 a les 17:00 h. - Redacció bcn.cat -

En la presentació d'un nou conveni entre l'Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona i l'Associació Catalana de Recursos Residencials, la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, avança que s'oferiran àpats gratuïts en centres residencials i de dia a persones grans que es trobin soles o que tinguin problemes econòmics, i que seran derivats pels Centres de Serveis Socials respectius.

'Compartint taula' preveu que cada centre adherit pugui oferir entre 5 i 10 àpats gratuïts al dia. Els serveis socials municipals detectaran els possibles usuaris del projecte i els derivaran a centres propers a casa seva on podran dinar de manera gratuïta durant un període mínim de 3 mesos, que es pot ampliar.

Prop de 200.000 'Àpats en Companyia' s'han ofert el 2013

La ciutat ja compta amb 960 places en 26 punts del servei 'Àpats en Companyia', que estan atenent a 1.045 persones grans que viuen soles a la ciutat, i que durant aquest mandat s'ha pogut implementar en 5 punts més repartits per tots els districtes. L'any passat se'n van donar un total de 197.194 àpats.

El servei està pensat per a atendre persones més grans de 65 anys que requereixen suport per a cobrir les necessitats d'una alimentació adequada. A més de satisfer aquesta necessitat, les persones tenen un espai de relació, on poden crear vincles d'amistat i de connexió amb el seu entorn. També hi poden accedir persones de 60 anys amb discapacitat reconeguda de més del 33%, o en situació de risc i necessitat social diagnosticada pels professionals dels equips d'atenció primària.

L'activitat del dinar es complementa amb un treball que afavoreixi la recuperació i el manteniment de l'autonomia personal i social de la persona gran. El servei d'Àpats en Companyia s'ofereix de dilluns a divendres no festius durant 11 mesos l'any, excepte en alguns menjadors, com els del districte de Ciutat Vella, que es presta els 365 dies de l'any.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari