ServeisSocials
L'Ajuntament garantirà l'alimentació infantil també durant les vacances

Publicat el 24/05/2013 a les 17:00 h. - Regina Navarro -

Com ja va fer durant el curs escolar, l'Ajuntament vol garantir que cap nen passi gana. Per aquesta raó, l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i el Consorci d'Educació treballen per localitzar nens que puguin tenir dèficit alimentari durant les vacances. Per donar-hi cobertura, es farà servir una partida de tres milions d'euros per a ajuts d'emergència social.

Vídeo 'L'alimentació a l'estiu'

Detectar els casos és el primer pas i, per fer-ho, ja s'ha enviat una carta a les escoles perquè informin dels casos en què el final del període lectiu pugui suposar que els nens no tinguin cobertes les necessitats alimentàries. "L'escola ens notificarà i ens dirà: a la meva escola hi ha aquests nens que nosaltres, des de l'escola, creiem que a l'estiu poden tenir dificultats", ha explicat la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos. I a partir d'aquesta informació, els Serveis Socials analitzaran cada cas.

Una manera de treballar que ja s'ha demostrat eficient durant el curs escolar, ja que amb aquest procediment s'han localitzat 703 famílies que han rebut ajudes gràcies a la feina conjunta de l'IMSS i el Consorci d'Educació de Barcelona.

De cara a l'estiu, doncs, es continua treballant en aquest sentit amb una inversió inicial de 3.150.000 euros. És una partida econòmica destinada a emergències socials per a les famílies, com ara medicaments, habitatges i alimentació. A més, els centres oberts oferiran berenars nutritius a 1.481 nens, una iniciativa que s'ampliarà durant el curs 2013-2014 amb l'objectiu d'arribar als 1.848 alumnes.

Tot plegat es complementa amb la campanya de vacances d'estiu d'aquest any. Del més de mig miler d'activitats de lleure que s'ofereixen des de l'Ajuntament, el 72% ofereixen servei menjador. Un campanya per a la qual l'Ajuntament també ha previst ajudes econòmiques per a les famílies amb menys recursos. En aquests moments, i de manera provisional, la demanda d'ajudes per a les activitats d'estiu s'ha incrementat un 25%. De les 7.276 sol·licituds d'ajut rebudes se n'han aprovat 6.302, i la partida econòmica inicial prevista s'ha incrementat fins als 968.692 euros.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:L'alimentació infantil a l'estiu

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari