ServeisSocials
Somriures d'hospital

Publicat el 17/11/2010 a les 09:38 h. - Mireia Díaz -

Porten un nas vermell i fan riure els nens i les nenes però no són només pallassos. Són els pallassos d'hospital de l'ONG Pallapupas , que treballa des de fa 10 anys per transformar l'hospital en un univers màgic a través dels riures dels seus pacients.

Des de l'Hospital Sant Joan de Déu, un dels set centres sanitaris de la ciutat on treballen aquests pallassos, hem vist com l'Oxigena i l'Humorfina i la Gelocatila i el seu germà l'Umbili converteixen la por i l'angoixa dels pacients en il·lusió i tranquil·litat, i milloren, així també, la seva salut emocional.

Els pallassos treballen a les UCA o unitats de cirurgia ambulatòria amb els nens i les famílies abans d'entrar a quiròfan per rebaixar la tensió que sol acompanyar tant els pacients com els familiars en aquests moments.

També desenvolupen, però, una gran tasca als centres de dia dels hospitals i a les diverses plantes, on solen passar un cop per setmana per jugar amb els nens i amenitzar-los l'estada.

Un més de l'equip mèdic

A part de fer passar una bona estona als malalts, els pallassos també tenen coneixements mèdics que els permeten exercir la seva tasca de forma més global i en plena coordinació amb l'equip mèdic.

D'aquesta manera, els metges i els pallassos treballen de manera coordinada per aconseguir tant una millor salut dels pacients com més estabilitat emocional.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Pallapupas'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari