ServeisSocials
Nou Barris estrena instal·lacions als centres de serveis socials

Publicat el 03/07/2010 a les 15:02 h. - Míriam Pons -

"La Barcelona social avança malgrat la crisi". Amb aquestes paraules l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha reafirmat el compromís de l'Ajuntament per seguir ampliant i enfortint el model de serveis socials a la ciutat, amb la voluntat de donar "més i millors serveis als ciutadans".

Ho ha fet durant la jornada de portes obertes als dos nous Centres de Serveis Socials (CSS) de Nou Barris, dues "fàbriques de solidaritat i justícia", en paraules de l'alcalde, que són fruit del desdoblament de l'antic CSS de la Zona Sud.

Es tracta del CSS de Porta - Vilapicina i Torre Llobeta, amb emplaçament definitiu al carrer de La Selva, 57, i del CSS Turó de la Peira - Can Peguera, que es troba al número 61 del mateix carrer, tot i que l'any 2012 es traslladarà a la seva ubicació definitiva al barri del Turó de la Peira.

D'aquesta manera, es modernitzen les instal·lacions i s'augmenta el personal dels centres per tal de millorar la qualitat i la capacitat del servei, que ha d'atendre els més de 68.000 habitants de la zona.

Una ciutat pionera i capdavantera en l'atenció a les persones

Aquesta actuació s'emmarca en la implantació del nou model de serveis socials a la ciutat, que ampliarà els CSS de 34 a 41 equipaments en els propers anys.

En aquest sentit, Hereu ha recordat que potenciar les polítiques socials és una de les prioritats de l'Ajuntament, juntament amb la lluita contra la crisi i el manteniment de l'espai públic de qualitat, i alhora ha manifestat que la inauguració de les noves instal·lacions expressa tant "els valors i la lluita dels veïns i veïnes com la voluntat política del govern municipal".

L'alcalde també ha destacat que "en els pitjors moments, Barcelona expressa la seva grandesa moral" i, tot i la crisi, "invertim més que mai en una ciutat que no vol deixar de banda a ningú".

Dades de l'equipament

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'CSS Nou Barris'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari