ServeisSocials
Aporta el teu granet de sorra per les Filipines!

Publicat el 18/11/2013 a les 20:48 h. - Jaume Recasens -

Des que el pas del tifó va causar estralls a la població de les Filipines, les ONG treballen contrarellotge i es troben desbordades gestionant l'emergència i l'ajuda que arriba d'arreu del món. Una ajuda que és cada dia més necessària i per això insten la ciutadania a col·laborar-hi, a través dels comptes corrents d'emergència que s'han obert.

Acció contra la Fam (ACF) a Tacoblan, una de les zones més malmeses per l'huracà devastador, està actuant a hores d'ara per al tractament domiciliari de l'aigua a 4.000 famílies durant un mes. Una destrucció total de la xarxa d'aigua hauria tingut conseqüències molt pitjors, segons expliquen els tècnics des del lloc dels fets. Al llarg d'aquest cap de setmana, l'ONG ha instal·lat també quatre plantes potabilitzadores. Precisament, el consistori barceloní ha aportat fons perquè puguin ser una realitat aquestes activitats d'aigua, sanejament i higiene, entre la població filipina.

Segons explica en un comunicat ACF està desplegant un dispositiu d'ajuda per a prop de 400.000 persones, valorat en uns 13 milions d'euros per a la primera fase de l'emergència. Han enviat 128 tones de material humanitari, que es desplaça ja des del centre logístic de Cebu cap a Tacloban, Capiz i Bohol, les zones més afectades. I han enviat un reforç d'una trentena de persones, que se sumen al centenar que ja treballaven en la delegació de l'entitat a les Filipines des de fa tretze anys.

En aquest espai ACF recull els donatius a través d'internet.

També Metges sense Fronteres (MSF) reforça des de fa deu dies les activitats mèdiques sobre el terreny, amb més de cent cinquanta treballadors i centenars de tones de material mèdic i ajuda. Aquest dilluns asseguren, en un comunitat, que si bé l'ajuda arriba als aeroports, ports i ciutats, en canvi a moltes poblacions de les zones rurals segueixen sense rebre-hi assistència. Queden grans necessitats per cobrir, expliquen les mateixes fonts. D'aquí que les ONG's coincideixen a fer una crida a la comunitat internacional perquè respongui ràpidament a l'emergència. I mantenen des del primer moment un seguit de comptes corrents oberts on fer arribar tots i cadascun dels donatius.

MSF disposa d'aquest espai web per canalitzar els donatius.

Els membres de les entitats de cooperació valoren la resposta de la ciutadania i de les administracions del nostre territori, tenint en compte les circumstàncies actuals de dificultat econòmica, que veuen necessari aportar un bri de solidaritat a la població filipina. Amb el fons aportat per l'Ajuntament de Barcelona, de 30.000 euros, es contribueix a les activitats d'aigua, sanejament i higiene d'ACF.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari