ServeisSocials
El districte de Les Corts ja té implantat el nou model de serveis socials

Publicat el 15/06/2010 a les 18:32 h.

El districte de Les Corts està ja completament adaptat al nou model de serveis socials. El Tinent d'Alcalde d'Acció Social i Ciutadania, Ricard Gomà, ha visitat aquest matí les noves instal·lacions dels dos centres de serveis socials que hi ha en aquest territori, que ja estan adaptades al nou model.

Es tracta per una banda, de l'equipament situat al carrer de Can Bruixa, números 7 i 9, que té un caràcter encara provisional fins que s'obri el nou centre definitiu al carrer Europa Anglesola. Amb tot, aquest centre ja compta amb l'equip de professionals d'11 persones que treballa seguint els paràmetres del nou model. Està adaptat també quant a tecnologia i espais als requeriments del nou model. L'altre equipament que ja està adaptat al nou model és el centre de serveis socials de Maternitat - Sant Ramon, situat a la Travessera de Les Corts 122, i en el qual hi treballen 9 professionals.

El nou model de serveis socials que s'està desplegant progressivament a la ciutat de Barcelona atorga als serveis socials un caràcter universal i subjectiu. Això vol dir que preveu que nous perfils de persones s'aniran incorporant paulatinament com a usuàries de la xarxa de serveis socials. Segons ha recordat avui Gomà, "l'Ajuntament de Barcelona ha fet una aposta clara i nítida per l'atenció a les persones" i aquest és el motiu pel qual ha apostat per una renovació de tots els centres de serveis socials. En el cas dels dos centres del districte de Les Corts, que donen servei entre tots dos a una població total d'unes 83.000 persones els perfils d'usuaris majoritaris són persones grans fràgils, que viuen soles, o joves amb problemes d'emancipació.

Actualment a la ciutat hi ha 35 centres de serveis socials distribuïts pel territori segons criteris de població però també en funció dels índexs de necessitats socials de cadaterritori. S'entenen com a necessitats socials aquelles generades per problemes econòmics, però també aquelles que es generen durant la vellesa, aquelles que es creen pel fet de ser nouvingut, persona discapacitada o per viure en una família monoparental. La implantació del nou model de serveis socials implicarà l'ampliació de la xarxa de centres fins a 41. La implantació del nou model també ha suposat una ampliació del catàleg de serveis als quals es pot accedir a través d'aquests centres, fins a un total de 55 serveis. Molts d'aquests serveis són d'atenció individual i familiar, i una altra part és d'atenció col·lectiva.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari