ServeisSocials
L'ajuntament amplia en 105.000 euros les ajudes per a menjadors socials

Publicat el 24/12/2011 a les 14:07 h. - Sergi Sabaté -

El consistori intensifica les ajudes a les entitats socials de proximitat de districtes per tal que puguin fer front a la demanda d'àpats d'aquestes dates.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat aquest dissabte que el consistori ha impulsat un programa extraordinari, dotat de 105.000 euros, per a entitats que organitzen activitats socials en aquestes dates de Nadal per acompanyar les persones que més ho necessiten. Trias ho ha dit en una visitat a l'Obra Social Sanitària Cor de Maria, una organització privada sense afany de lucre que des del 1980 ofereix assistència sanitària a persones grans i a persones sense llar amb escassos recursos econòmics.

La feina d'aquestes entitats s'intensifica per aquestes dates procurant que les persones més vulnerables també puguin gaudir de Nadal. Amb l'objectiu de facilitar la gran tasca social d'aquestes entitats, l'ajuntament, a través de l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, vol col·laborar fent aquesta aportació econòmica a 20 entitats. En seran dues de cada districte, excepte Les Corts -1 entitat- i la Comunitat de Sant Egidi, que treballa a nivell de tot Barcelona.

L'alcalde Trias ha posat de relleu la feina dels voluntaris d'aquestes entitats. "Hi ha tot un conjunt de gent que fa una feina callada, que lluita continuament per fer la vida mes fàcil als altres", ha dit. L'objectiu d'aquestes ajudes, segons l'alcalde, és "que les persones més desafavorides també gaudeixin del Nadal".

Aquesta aportació econòmica addicional de l'Ajuntament se suma a l'augment dels convenis entre l'Ajuntament de Barcelona amb la Fundació Banc dels Aliments i Creu Roja per fer front a necessitats alimentàries signats en els últims dos mesos.

La quarta Tinent d'alcalde de Qualitat de Vida, Maite Fandos, ha explicat que la tria de les entitats l'han fet els districtes buscant les que "fan aquesta feina de menjador social i que creiem que podria anar-los be aquesta ajuda extra".

L'Ajuntament ha augmentat l'últim trimestre de l'any el nombre d'àpats en els seus menjadors socials per fer front a la demanda i incrementarà el pressupost destinat a polítiques alimentàries l'any 2012. A més, el pressupost social s'incrementarà en un 8% i els menjadors socials rebran un milió d'euros més.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Menjadors socials'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari