ServeisSocials
Barcelona millorarà el sistema de distribució d'aliments per a les persones necessitades

Publicat el 29/11/2012 a les 17:33 h. - Meritxell Doncel -

Es reuneix per primer cop la Taula Solidària d'Aliments, que buscarà un sistema més eficaç de distribució dels aliments entre les persones que ho necessiten i millorarà la coordinació entre les entitats i els serveis socials. L'elaboració d'un mapa de distribució a la ciutat i la posada en marxa d'una campanya per donar-la a conèixer seran algunes de les seves primeres accions.

"Cal que tothom sàpiga on es distribueixen aliments a la nostra ciutat perquè no volem que ningú es quedi a casa passant gana. Barcelona no ho pot permetre", ha dit la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, que ha presidit la Taula Solidària d'Aliments, formada per entitats socials dedicades a la distribució d'aliments i entitats del sector del comerç.

Fandos ha explicat que l'objectiu d'aquesta taula, que es reunirà cada dos mesos aproximadament, és millorar la coordinació pel que fa a la distribució dels aliments a les persones que ho necessiten.

Una de les primeres decisions que s'hi han pres és l'elaboració d'un mapa de ciutat que aclareixi en quins punts s'està fent aquesta distribució a Barcelona, per tal de fer-la més eficient.

A més, s'engegarà una campanya per donar a conèixer als ciutadans l'oferta de distribució d'aliments. "Hi ha persones que encara no saben on anar a buscar-los", ha explicat Fandos.

També està previst millorar la coordinació entre els serveis socials i les entitats socials, estudiar noves fórmules de distribució i dignificar-la. "Per exemple, buscarem sistemes per evitar cues durant la recollida d'aliments", ha afegit.

D'altra banda, la Taula Solidària d'Aliments també ha acordat enviar a totes les escoles de la ciutat una carta en què es demana als professionals de l'àmbit educatiu que si detecten algun cas d'alumnes amb necessitats d'alimentació s'adrecin als serveis socials.

La Taula Solidària d'Aliments, el vicepresident de la qual és el regidor de Comerç, Raimond Blasi, es compon d'entitats i organitzacions com ara la Fundació Banc dels Aliments, Creu Roja, Càritas, Fundació Clariana, FAVB, el Consell de Gremis de Barcelona, el CEDAC, l'ANGED, la Fundació Barcelona Comerç, Mercabarna i PIMEC-Comerç.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Taula Solidària d'Aliments'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari