ServeisSocials
Barcelona impulsa diverses iniciatives per combatre els estereotips sobre la diversitat cultural

Publicat el 24/11/2010 a les 18:57 h. - Redacció bcn.cat -

Tòpics i rumors falsos com que els immigrants no paguen impostos o fan un mal ús de l'espai públic són alguns dels que es volen evitar amb el desplegament fet per l'Ajuntament d'un programa per combatre estereotips sobre la diversitat cultural.

El programa, que s'emmarca en el Pla Barcelona Interculturalitat , preveu la creació d'una pàgina web antirumors així com el primer Manual Antirumors on s'aporten dades i informació rellevant per desmentir-los.

Per la seva banda, el web difondrà diverses accions de sensibilització, organitzarà activitats participatives per reflexionar sobre els conceptes de rumor i estereotip i analitzarà el tractament que els mitjans de comunicació fan de la diversitat cultural.

Amb estratègies com aquesta, el consistori pretén promoure la reflexió i el debat sobre els reptes que planteja l'arribada de nous ciutadans de diferents orígens.

Una xarxa amb 60 entitats

A part del web i el manual, es crea també una xarxa antirumors formada per més de 60 entitats que treballen per la convivència a la ciutat i des d'on s'iniciarà una campanya de difusió de missatges antirumors.

També es crearà la figura de l'agent antirumors amb persones que ja han estat formades prèviament amb diversos cursos i eines comunicatives destinades a desactivar aquests estereotips.

L'Ajuntament editarà també un còmic realitzat per l'il·lustrador Miguel Gallardo on la Rosita i la seva cuidadora d'origen peruà, la Blanca, que contextualitza la diversitat de forma quotidiana i del qual s'editaran cinc capítols.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Fitxers relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari