ServeisSocials
Fan News Club contracta el 60% dels seus repartidors a través del Programa Làbora

Publicat el 25/11/2015

Es defineixen com la primera xarxa social de notícies i volen ser una eina de comunicació transmèdia amb un marcat caràcter social. Es diuen Fan News Club i de moment han contractat 12 persones del Programa Làbora i 18 més han passat el procés de selecció corresponent i es troben en la borsa de treball a l'espera de ser contractades. El Làbora és un projecte innovador per al foment de l'ocupació de les persones procedents de col·lectius vulnerables amb més dificultats d'accés al mercat laboral. Està liderat per l'Institut Municipal de Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de les entitats socials Creu Roja, ECAS i Feicat i del teixit empresarial de la ciutat.

Fan News Club disposa actualment de diversos canals informatius gratuïts que posen a la disposició de les entitats socials sense ànim de lucre. Entre aquests mitjans tenen un diari que distribueixen de forma gratuïta els 12 repartidors i repartidores que venen del Programa Làbora.

Les empreses, gràcies al Programa Làbora, troben la persona que millor encaixa amb les seves necessitats de contractació laboral seguint criteris d'ocupació per competències. El treball en xarxa entre Serveis Socials i un equip d'experts permet oferir assessorament i suport en la selecció del millor perfil i acompanyar la persona candidata de manera individual en la seva adaptació al nou lloc de treball. Es tracta, en definitiva, d'assolir l'encaix entre l'oferta del lloc de treball i la millor candidatura.

Les empreses i entitats de l'àrea metropolitana de Barcelona tenen l'oportunitat de participar en un projecte de ciutat, innovador i a favor de la inclusió social, que les vincula a una iniciativa de Responsabilitat Social Corporativa.

Recentment els impulsors de Fan News Club han creat la seva pròpia moneda -denominada FES (Finançament Ètic i Social)- amb l'objectiu que els usuaris de la xarxa puguin finançar projectes socials, científics i culturals i donar-los visibilitat entre l'opinió pública per tal d'aconseguir fons per dur-los a terme. Cada FES equival a un euro. Els diners recollits es destinaran a finançar els projectes d'aquelles entitats sol·licitants i a fer publicitat. El projecte FES va dirigit també a empreses i anunciants que vulguin fer donacions directes a projectes socials que requereixin de finançament.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Enllaços relacionats

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari