ServeisSocials
Barcelona dóna tràmit a l'aprovació d'un pressupost per al 2014 expansiu i amb l'atenció a les persones com a eix central

Publicat el 18/11/2013 a les 19:55 h. - Redacció bcn.cat -

Barcelona dóna tràmit a l'aprovació d'un pressupost per al 2014 expansiu i amb l'atenció a les persones com a eix central.

Vídeo 'Pressupostos 2014'

Aquest dimecres, la Comissió d'Economia, Empresa i Ocupació donarà inici als tràmits corresponents a l'aprovació del pressupost municipal per a l'any 2014, que se sotmetrà a la votació definitiva a la sessió del Plenari Municipal del divendres 29 de novembre. Així doncs, s'inicia el procediment per tirar endavant un pressupost expansiu per a l'any vinent, xifrat en 2.574 milions d'euros, que signifiquen un increment de l'11,1% respecte a l'estimació de tancament del 2013.

Es tracta d'una proposta basada en el rigor i la transparència, que aposta per garantir l'atenció de totes les necessitats, especialment de les persones més vulnerables, i per ser capaç de contribuir de forma decisiva a la reactivació econòmica. Compta, a més, amb una potent capacitat inversora, ja que es dota amb un total de 426,3 milions d'euros en despeses de capital, un increment del 22,1%. Aquesta xifra es podria elevar fins als 527,8 milions, incloent els 101,5 provinents de l'operació de la nova gestió dels aparcaments municipals que es destinaran íntegrament a polítiques d'habitatge.

Aprovació del pressupost vinculada a una qüestió de confiança

La Comissió d'Economia, Empresa i Ocupació dictaminarà sobre el pressupost general de l'Ajuntament per a l'any 2014 aquest dimecres. Després d'aquest tràmit, el debat i la votació sobre el pressupost es traslladaran al Plenari del Consell Municipal. La seva aprovació es vincularà a una qüestió de confiança plantejada per l'alcalde, un mecanisme previst per l'article 197 bis de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general. D'aquesta forma, si el pressupost per al 2014 no reuneix els vots necessaris, s'obrirà un termini d'un mes en el qual els grups municipals podran presentar una moció de censura, signada per un mínim de 21 regidors i amb un candidat alternatiu a l'alcaldia. Si passat aquest mes no s'ha presentat la moció de censura, el pressupost per a l'any 2014 quedarà aprovat automàticament, de manera que el proper exercici ja podria començar amb els nous comptes municipals en vigor.

La porta al diàleg, oberta de forma permanent

La tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, s'ha referit a la importància que Barcelona disposi d'un pressupost "des del primer moment" i ha manifestat que la solvència i el rigor de la capital catalana són avui un instrument clau per a l'economia de l'àrea metropolitana i del conjunt del país. "Barcelona és el motor i el nostre compromís és no aturar-lo, sinó tot el contrari", ha afirmat.

Sònia Recasens ha reiterat que les portes del Govern municipal han estat obertes des del primer moment per assolir acords amb els grups de l'oposició i ha assegurat que seguiran obertes un cop s'hagi aprovat el pressupost municipal. "Barcelona impulsa grans acords en molts àmbits per treballar conjuntament a favor de l'ocupació i el creixement econòmic; creiem que seria positiu que tots els grups municipals també es posin al servei d'aquest gran objectiu", ha declarat la tinenta d'alcalde, que ha afegit que el consens i el diàleg no són una opció sinó la vocació del govern de l'alcalde Trias.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari