ServeisSocials
L'Ajuntament atén els afectats pel desallotjament de dues naus al carrer Zamora

Publicat el 07/01/2013 a les 18:50 h. - Verònica Heredia -

Efectius de la Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional han desallotjat, per motius de seguretat, dues naus industrials al carrer Alzamora, al districte de Sant Martí, on hi malvivien 47 persones. L'Ajuntament, en aplicació del Pla d'Assentaments Irregulars, ha atès els afectats, i els ha ofert allotjament temporal.

L'Ajuntament de Barcelona ha atès aquest dilluns el desallotjament de 47 persones evacuades, per ordre judicial, de dues naus industrials situades al carrer Zamora 73-79 i 70-72, al districte de Sant Martí.

L'actuació s'ha dut a terme per motius de seguretat, després diverses inspeccions realitzades pels serveis tècnics del districte i que s'inscriuen en l'aplicació de la primera fase del Pla d'Assentaments Irregulars, que recull la inspecció d'assentaments, per part de tècnics de districte, Guàrdia Urbana, Bombers i Agència de la Salut Pública, per garantir la seguretat de les persones que hi viuen.

Segons ha explicat el comissionat d'Immigració i Acció Comunitària, Miquel Esteve, pel que fa als immobles del carrer Zamora, s'hi va realitzar una inspecció el dia 3 d'octubre de 2012, on s'hi van detectar greus deficiències de seguretat i salubritat.

El dia 18 de desembre es va dictar una resolució pel desallotjament de les naus, que va ser notificada als afectats el dia 21. Els afectats, però, no van acceptar la sortida voluntària dels immobles.

El 28 de desembre, el mateix comissionat es va reunir amb representants dels afectats iamb associacions de veïns, per explicar el dispositiu que el consistori posa a disposició de les persones que no disposin d'un lloc on dormir i estiguin en situació de vulnerabilitat social, sigui quina sigui la seva situació administrativa.

"L'Ajuntament prioritza la seguretat de les persones, i en aquest cas hi havia greus deficiències en aquest aspecte", ha explicat Esteve.

Allotjament i reinserció sociolaboral

La segona part del Pla d'Assentaments Irregulars, precisament, és la que contempla aquest dispositiu, que consisteix en posar a disposició d'aquestes persones un allotjament pal·liatiu i temporal, i l'entrada en programes d'inserció sociolaboral. També es preveuen les gestions administratives que pugui impulsar l'Ajuntament per millorar la situació legal de les persones afectades.

En el desallotjament realitzat aquest dilluns, 13 persones han sol·licitat la intervenciódels serveis socials de l'Ajuntament. D'aquestes, quatre ja han estat traslladades a un allotjament provisional municipal, i tres es troben en procés de ser-ho. Les altres sis finalment han rebutjat els serveis.

Un cop fet el desallotjament, el districte de Sant Martí ha lliurat els dos immobles als representants legals de les naus.

Desenvolupament del Pla d'Assentaments Irregulars

La segona fase del Pla d'Assentaments Irregulars, que va ser aprovat el passat octubre, s'ha implementat de manera parcial, ja que 18 persones que vivien en assentaments irregulars de la ciutat ja han estat ubicades en pisos compartits. Segons Esteve, es preveu que es posi en marxa de manera total aquest mes de gener.

Es calcula que al districte de Sant Martí hi ha al voltant d'uns 25 assentaments irregulars, on hi viuen unes 400 persones, tot i que aquestes xifres són molt variables, segons el comissionat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Desallotjament'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari