ServeisSocials
Nou protocol d'actuació contra els maltractaments a les persones grans

Publicat el 26/07/2012

Des del Departament de Benestar Social i Família, amb la col·laboració d'experts amb la matèria i coordinat per la doctora i professora de la UB Mircè Tabueña, han elaborat el document el Protocol marc i orientacions d'actuació contra els maltractaments a les persones grans, que ha de servir com a eina concreta per als professionals dels serveis socials.

El Protocol marc i orientacions d'actuació contra els maltractaments a les persones grans també estableix i defineix diferents tipologies de maltractament: físic, psicològic o emocional, sexual, econòmic, negligència, abandó o vulneració dels drets. Així mateix, també defineix les situacions de risc que poden incrementar les possibilitats de que una persona gran pateixi una situació de maltractament, com per exemple la dependència física de la víctima, l'aïllament social o la demència.

El Protocol estableix fins a 8 eines concretes que ajudaran als professionals dels serveis socials a detectar un maltractament. Molts d'aquests recursos són qüestionaris que ajuden a esbrinar ràpidament si aquella persona entrevistada és o ha estat víctima d'un maltractament.

Un cop detectada una situació de maltractament, cal fer-ne una avaluació per determinar les causes, les responsabilitats, la gravetat i el pronòstic. El Protocol també dóna indicacions als professionals sobre com actuar després de la detecció d'una situació de maltractament, amb l'objectiu de protegir la víctima i respectar la seva autonomia.

Veure el document del nou protocol d'actuació

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari