ServeisSocials
Per Nadal, l'Ajuntament promou el voluntariat entre els ciutadans

Publicat el 07/12/2012 a les 13:10 h. - Redacció bcn.cat -

S'ha posat en marxa una campanya que vol promoure entre la ciutadania el voluntariat com a expressió del compromís social i de solidaritat. La campanya dóna suport a la promoguda des de la Taula del Tercer Sector Social que porta el nom 'Suma't a les ONG Socials'. També es fa en el marc de l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva.

L'Ajuntament, a través d'aquesta campanya de promoció del voluntariat, vol col·laborar amb les entitats de la ciutat. Per aquesta raó promou el compromís individual i col·lectiu de la ciutadania en la millora dela qualitat de vida i en la lluita contra l'exclusió social. I es vol aprofitar el Nadal com a oportunitat per fer créixer el compromís actiu de la ciutadania en la construcció d'una ciutat més inclusiva.

Així, s'ha pensat una campanya que dóna suport a la ja existent 'Suma't a les ONG Socials', promoguda per la Taula del Tercer Sector Social. A més, la campanya de l'Ajuntament es fa en el marc de l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva (ACBI).

Com fer-se voluntari

L'Ajuntament promou la incorporació de noves persones voluntàries per donar suport a activitats que s'organitzin durant els dies de Nadal, com recollides de joguines, dinars solidaris, activitats amb infants, gent gran o persones amb discapacitat, etc. També garanteix la possibilitat d'establir posteriorment col·laboracions a llarg termini.

Els interessats tenen a la seva disposició el telèfon 933 203 546, que atén de deu del matí a deu de la nit. És un centre de trucades on s'informa de les accions de voluntariat de les entitats i on es deriven els oferiments de voluntariat cap a projectes concrets.

També es posa a disposició dels ciutadans el web de la campanya 'Suma't a les ONG Socials', que incorpora totes les iniciatives que fan les diferents entitats i que a més es nodreix de la informació facilitada per les entitats de l'ACBI.

La campanya estarà activa fins al 28 de desembre. L'Ajuntament dóna suport a aquesta iniciativa a través de l'espai gratuït del web BCN [Espai].

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari