ServeisSocials
L'acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva ha activat vuit xarxes d'acció contra l'exclusió

Publicat el 22/06/2010 a les 11:26 h. - Redacció bcn.cat -

El compromís per treballar per la inclusió social creix a Barcelona. Un total de 450 entitats socials de la ciutat s'han adherit ja a l'acord ciutadà per una Barcelona inclusiva, un projecte impulsat per l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona per implicar la societat civil en la lluita contra l'exclusió social.

El treball en xarxa, la responsabilitat compartida entre les institucions públiques i la societat civil són alguns dels pilars d'aquest projecte, que ja ha activat vuit xarxes de treball i d'acció en àmbits molt diversos: les persones sense sostre, l'empresa, lainserció sociolaboral, l'atenció a la infància i l'adolescència a través dels centres oberts, l'acollida de les persones nouvingudes, les famílies cuidadores de persones dependents o malaltes, l'habitatge i la cultura.

Aquestes xarxes uneixen, amb objectius comuns, els projectes de les entitats i els de l'Ajuntament, en la prevenció i l'abordatge de l'exclusió.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha manifestat que està "orgullós" del compromís creixent que la societat civil barcelonina mostra per la inclusió social, i que ha quedat palès en la jornada anual de l'acord ciutadàper una Barcelona inclusiva, celebrada aquest dilluns a l'IDEC - Universitat Pompeu Fabra.

Hereu, que ha presidit la cloenda de la jornada, ha estat molt contundent: "La ciutat cohesionada i la ciutat del progrés s'alimenten mútuament", ha dit tot comparant-les fins a equiparar la importància de la jornada de l'acord ciutadà amb l'inici d'obres de l'estació de la Sagrera, acte del qual venia en arribar a la jornada. L'alcalde ha assegurat que tot i el moment "difícil" que viu la societat, les polítiques socials i concretament el treball en xarxa, és una de les prioritats del Govern barceloní. Per això ha convidat les entitats assistents a l'acte a treballar des de l'"esperança que la situació econòmica pugui començar a girar".

L'acord ciutadà per una Barcelona Inclusiva, d'altra banda, no atura aquí el seu creixement. El tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania, Ricard Gomà, que ha intervingut a l'inici de la jornada, ha anunciat la voluntat d'activar els projectes de dues noves xarxes d'inclusió, una xarxa d'inclusió dels infants per considerar-los també ciutadans que poden construir la ciutat, i una xarxa per fer de l'esport una eina per a la inclusió.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Fitxers relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari