ServeisSocials
'Vincles BCN', protagonista del City Innovation Summit

Publicat el 17/11/2014

El projecte guanyador del Bloomberg Mayor's Challenge Award s'exposa en una sessió del congrés juntament amb d'altres ciutats que hi van participar.

El projecte 'Vincles BCN', guanyador de la última edició del Bloomberg Mayors Challenge Award, serà el protagonista de la taula organitzada, dimarts al matí, pel City Innovation Summit, que se celebra des d'avui a la Fira de Barcelona. El projecte s'exposarà juntament amb els altres projectes que van participar en l'edició europea d'aquest guardó: Atenes, Kirklees, Estocolm i Varsòvia. La proposta de Barcelona va guanyar entre 155 propostes presentades en aquesta edició.

'Vincles BCN', que proposa trencar amb l'aïllament de les persones grans a través de la creació de xarxes de confiança connectades a través d'una plataforma digital, va obtenir el primer premi de la fundació Bloomberg Philantrophies, que està dotat amb un pressupost de 5 milions d'euros per al seu desenvolupament. Les altres quatre ciutats van guanyar el segon premi, dotat d'1 milió d'euros cadascun.

El treball, que s'ha impulsat des de l'àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Barcelona, està a punt d'iniciar la seva fase pilot amb una vintena d'usuaris. Es preveu que al final del procés d'implantació es pugui arribar a 20.000 persones i es generin 20.000 xarxes de confiança, composada per unes 100.000 persones aproximadament.

Barcelona, com a Capital Europea de la Innovació, organitza el primer City Innovation Summit, un espai de debat d'experiències entre ciutats innovadores d'arreu del món. Aquesta trobada es fa en ocasió de la celebració de la quarta edició de l'Smart City Expo World Congress, la principal trobada internacional de ciutats intel·ligents.

El passat mes de març, Barcelona va ser escollida Capital Europea de la Innovació per part de la Comissió Europea. Aquest és un reconeixement que valora aquelles iniciatives i polítiques aplicades a la ciutat que creen un bon ecosistema per a la innovació. En aquest sentit, Barcelona va ser la ciutat premiada per la seva introducció de les noves tecnologies per apropar la ciutat als ciutadans.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari