ServeisSocials
La Mostra d'Associacions de la Mercè es fa gran

Publicat el 08/09/2013 a les 11:00 h. - Redacció bcn.cat -

Arriba a la majoria d'edat amb una edició que homenatja Pallassos Sense Fronteres i torna a mostra la riquesa associativa de Barcelona. Com a novetat, destaca la incorporació de la Fundació Mobile World Capital i un gran acte de colenda amb l'actuació de Tortell Poltrona entre d'altres.

Ja fa divuit anys que la Mostra d'Associacions se celebra en el marc de les Festes de la Mercè.

Una majoria d'edat que ha permès a la ciutat conversar sobre el racisme, el medi ambient, la pau, la vellesa... Les entitats han evolucionat al ritme de la societat, per això les preguntes i les respostes entre associacions i ciutadania s'han creuat en un diàleg còmplice i respectuós. A Barcelona hi ha 6.000 associacions, una xifra que mostra no només la tradició associativa de la ciutat, sinó l'actual moment de vigor, força i influència cultural, social i política d'aquestes entitats.

Però la Mostra no és l'única que està d'aniversari. Pallassos Sense Fronteres compleix 20 anys repartint somriures a zones en conflicte. Per aquesta raó és una de les entitats homenatjades en aquesta edició i serà l'encarregada, acompanyada de La Troba Kung-Fú, de tancar la celebració.

També mereixen una menció especial altres entitats que també celebren aniversaris aquest any.El Casal dels Infants ja fa 30 anys que dedica la seva activitat a nens i nenes amb risc d'exclusió, Medicus Mundi en celebra 50, l'Agrupació Astronòmica Aster en fa 65, i l'Associació El Petit Príncep de Catalunya, que festejarà els 70 anys del llibre que els dóna nom. Totes aquestes entitats tindran un reconeixement especial per part de la Mostra.

Com a novetat destaca la incorporació de La Fundació Mobile World Capital amb la primera edició del m4All Day, que aquest any estarà dedicat a l'accessibilitat a les solucions mòbils que ajuden a millorar les vides de les persones amb discapacitats.

A més, es podrà gaudir d'activitats participatives obertes a tots els ciutadans, com l'espai Rebobinart, on es podran fer graffitis artístics, assistir a l'Auditori de la Mostra per veure entrevistes en directe a alguns dels personatges que lideren els moviments socials del país com Toni Soler, Ada Colau o Carme Forcadell, escoltar les més de 800 veus que participaran en el ja tradicional Aplec Coral de la Mercè o meravellar-se amb la 12a Trobada Nacional de Falcons de Catalunya amb unes construccions increïbles.

Al web de la Mostra d'Associacions de la Mercè trobareu informació sobre les entitats que mostraran la seva feina a la plaça de Catalunya del 21 al 24 de setembre.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari